Gebruik voor

Gebruik voor

Wat is Isonet-T?

Isonet-T® is een feromonendispenser die bestaat uit twee bruinrode polymeerbuisjes, waarvan er een is gevuld met het Tuta absoluta-feromoonmengsel [(E,Z,Z)-3,8,11-tetradecatrien-1-yl-acetaat en (E,Z,)-3,8-tetradecadien-1-yl-acetaat], en in het andere bevindt zich een aluminiumdraad waarmee het gemakkelijk opgehangen kan worden in de kas.

Voordelen van Isonet-T

 • Onschadelijk voor bestuivers en biologische bestrijders
 • Toegestaan in de biologische teelt (Isonet-T staat op SKAL-inputlijst)
 • Geen Maximale Residu Limiet (MRL)
 • Geen oogstwachttijd
 • Kan worden gebruikt in combinatie met andere middelen en maatregelen in een IPM-systeem
Zo werkt het

Zo werkt het

Hoe werkt Isonet-T?

Wanneer Isonet-T® in de kas wordt opgehangen, komen er fenomenen vrij in de omgeving. Dit gebeurt door een aantal dispensers op te hangen, die het feromoon continu verspreiden. De verspreiding is gebaseerd op natuurkundige principes en de intrinsieke polymeereigenschappen van de dispenser, de microcapillairen, de gemiddelde temperatuur en de luchtbewegingen in de kas. De Isonet-T® dispenser is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor een langdurige afgifte van Tuta absoluta-feromonen.

Door de verspreiding van het feromoon in de kas, is het voor de mannetjes niet meer mogelijk het spoor van de vrouwtjes te volgen en ze te vinden om te paren. Wanneer de druk van Tuta hoog is in de kas, bestaat de kans op paring wel door meer toevallige ontmoetingen.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing Isonet-T

 • 1.000 dispensers/ha (100 dispensers/1.000 m2)
 • Verwachte werkingsduur:
  • 110-120 dagen in lente-zomer
  • 150-160 dagen in herfst-winter

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Downloads

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?