Bloeiende potplanten

Over

Er zijn vele soorten bloeiende potplanten. Dit zijn de meest voorkomende soorten:

  • Poinsettia (kerstster) staat bekend vanwege zijn grote rode, witte en groene bladeren en is vooral populair rond Kerstmis.
  • Begonia is een meerjarige bloeiende plant die behoort tot de familie van de Begoniaceae. Het geslacht bestaat uit 1.795 verschillende soorten. Sommige van deze soorten worden meestal binnen gehouden, als kamerplant in landen met een kouder klimaat.
  • Kalanchoë is een tropische bloeiende vetplant. Het geslacht bestaat uit ongeveer 125 soorten en behoort tot de familie van de Crassulaceae.
  • Hibiscus staat bekend om zijn grote, sierlijke, trompetvormige bloemen. Deze bloemen hebben vijf of meer bloembladen en hun kleur varieert van wit tot roze, rood, oranje, perzik, geel en paars.
  • Potroos: Rosa is een oude Latijnse plantennaam voor roos. Al jaren staan snijrozen symbool voor liefde en passie, de laatste decennia zijn ook potrozen op de markt gekomen. Rozen komen van oorsprong voor op het noordelijk halfrond, met name in China en Europa. Van oorsprong hebben veel rozen een rode bloemkleur. Kwekers zijn er echter in geslaagd allerlei andere kleuren te creëren. De laatste jaren zijn er ook in potroos allerlei kleuren en tweekleurige varianten op de markt gebracht.
  • Bromelia: De Bromelia is geen soort maar een familienaam van zo'n 2600 Bromelia soorten. Een paar van de bekendste Bromelia geslachten zijn Vriesea, Tillandsia, Aechmea en Guzmania. De herkomst is midden en zuid Amerika. Ze hebben gemeen dat ze allemaal epifytisch zijn en felle kleuren hebben.
  • Potchrysant: Al jaren is de chrysant een belangrijke snijbloem, de laatste jaren is ook de potchrysant een veel gekweekt product geworden in diverse potmaten en varianten (mini’s, geplozen, carnaval).

Aanbevolen voor jou