Raphanus raphanistrum subsp. sativus

Radijs

Over

De radijs (Raphanus raphanistrum subsp. sativus) is een eetbare wortelgroente die behoort tot de familie Brassicaceae. Deze plant werd in Europa al vóór de Romeinse tijd gedomesticeerd. Er bestaan verschillende radijsrassen die allemaal variëren in smaak, kleur, grootte en ontwikkelingsduur. De groente heeft een uitzonderlijk scherpe of soms bijtende smaak. Deze smaak wordt veroorzaakt door stoffen die de plant aanmaakt, namelijk glucosinolaat, myrosinase en isothiocyanaat.

Radijs wordt tegenwoordig overal ter wereld verbouwd en gegeten. Uit de zaden wordt olie geproduceerd. Er zijn andere rassen ontwikkeld die bedoeld zijn om gebruikt te worden als kiemplant. Hun wortels en bladeren worden gekookt of koud gegeten.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Naar boven