Enermix

Wetenschappelijke naam:
Eretmocerus eremicus en Encarsia formosa
Algemene naam:
Sluipwespen
Productcategorie:
Natuurlijke vijand
Gebruik voor:
Gebruik voor: Witte vlieg
 • Voor de bestrijding van kaswittevlieg en tabakswittevlieg

 • Kan worden gebruikt bij temperatuurschommelingen

 • Kan preventief worden gebruikt of bij de eerste tekenen van een plaag

Play
Play
 • Voor de bestrijding van kaswittevlieg en tabakswittevlieg

 • Kan worden gebruikt bij temperatuurschommelingen

 • Kan preventief worden gebruikt of bij de eerste tekenen van een plaag

Gebruik voor

Gebruik voor

Plagen

Kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum); tabakswittevlieg (Bemisia tabaci).

Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

De volwassen vrouwelijke sluipwesp parasiteert witte vlieg in het tweede tot vierde larvenstadium. Daarnaast vindt gastheervoeding plaats.

Visueel effect

Poppen van Trialeurodes vaporariorum geparasiteerd door Encarsia formosa worden zwart, poppen van Bemisia tabaci worden bruinachtig. De poppen van witte vliegen die geparasiteerd worden door Eretmocerus eremicus kleuren geel, de volwassen sluipwesp is duidelijk te zien in de geparasiteerde wittevliegpoppen kort voordat ze uitkomen.

Play
Productspecificaties

Productspecificaties

Verpakking 3.000; 15.000 poppen.
Presentatie Kartonnen strips met elk 5 kaartjes, verpakt in plastic, in een kartonnen doos, elk kaartje bevat 60 geparasiteerde wittevliegpoppen, 30 E. formosa en 30 E. eremicus.
Dragermateriaal Geen.
Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

 • Verpakking voorzichtig openen in de kas
 • Strippen vouwen en scheuren. Begin te scheuren aan de zijde tegenover het ophanggaatje
 • Zorg ervoor dat u de poppen niet aanraakt tijdens hantering
 • Kaartjes ophangen in het gewas, waar mogelijk ca. 75 cm onder de top
 • Kaartjes niet ophangen op plekken die blootgesteld zijn aan direct zonlicht
Play

Dosering

De dosering van Enermix hangt af van het klimaat, het gewas en de wittevliegdichtheid en moet steeds aan de specifieke situatie worden aangepast. Begin preventief met de introductie kort na het planten van het gewas. De introductiedoseringen variëren gewoonlijk tussen 1-10 per m2/uitzetting. Het uitzetten dient ten minste 3 keer met een tussenperiode van een week te worden herhaald of tot de plaag is bestreden. Afhankelijk van de specifieke situatie kan het beter zijn over te stappen op het gebruik van En-strip of Ercal. Raadpleeg een consultant van Koppert of van een erkende distributeur van Koppert-producten voor advies over de beste strategie voor uw situatie.

Klimaatomstandigheden

Encarsia formosa is het meest effectief bij temperaturen tussen 20°C en 25°C (68 en 77°F). Bij een gemiddelde temperatuur van lager dan 17°C/63°F gedurende 24 uur kan de bestrijding van witte vlieg onvoldoende zijn. Voor optimale prestaties van Eretmocerus eremicus moet de gemiddelde kastemperatuur gedurende 24 uur ten minste 20°C/68°F zijn. Eretmocerus eremicus is nog actief bij temperaturen hoger dan 30°C/86°F.

Gecombineerd gebruik

Enermix kan het best worden gebruikt in combinatie met generalistische roofmijten(Amblyseius andersoni, Amblyseius swirskii, Neoseiulus cucumeris of Amblydromalus limonicus) of, in tomaat, met roofwantsen (Macrolophus pygmaeus of Nesidiocoris tenuis).

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaartijd na ontvangst

Zo snel mogelijk na ontvangst toepassen. Indien nodig kan het product 1-2 dagen bewaard worden.

Bewaartemperatuur

8-10°C/47-50°F.

Bewaaromstandigheden

In het donker.

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?