Natupol Seeds

Wetenschappelijke naam:
Bombus terrestris
Algemene naam:
Aardhommel
Productcategorie:
Bestuiving
  • Voor zaadveredeling, vooral in kleine compartimenten
  • Combineert de voordelen van bestuiving door werksters en mannetjes in een klein en doeltreffend product
  • Zes hommelkasten op een plateau voor een gemakkelijke verdeling van de kasten
Play
  • Voor zaadveredeling, vooral in kleine compartimenten
  • Combineert de voordelen van bestuiving door werksters en mannetjes in een klein en doeltreffend product
  • Zes hommelkasten op een plateau voor een gemakkelijke verdeling van de kasten
Gebruik voor

Gebruik voor

Natopol Seeds is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de zaadproductie en dient voor geïsoleerde gewassen op oppervlakken van 1 tot 25 m².

Teelten

Zaadgewassen.

Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

Na introductie van de hommelkast beginnen de werksters en mannetjes de bloemen te bestuiven en tegelijkertijd stuifmeel te verzamelen om het broed te voeden. In de weken na de introductie komen er meer werksters uit het broed, waardoor zowel de grootte van de kolonie als de bestuivingsprestaties toenemen. Na enkele weken bereikt de kolonie haar maximale grootte en begint de omvang en bestuivingsactiviteit af te nemen. De ontwikkeling van de kolonie hangt af van de klimaatomstandigheden en de hoeveelheid en kwaliteit van het stuifmeel.

Productspecificaties

Productspecificaties

Presentatie

Een kleine hommelkolonie, bestaande uit 15 werksters, vijf mannetjes en mannelijk broed. Zes hommelkasten op een plateau.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

  • Plaats Natupol Seeds in het veredelingscompartiment
  • Wacht na het plaatsen van de hommelkasten minimaal 30 minuten met het openen van de ingang van de hommelkast. Zo kunnen de hommels tot rust komen
  • De bestuivingsprestaties en -duur variëren per gewas en zijn afhankelijk van de klimaatomstandigheden. Raadpleeg altijd een adviseur van Koppert of een erkend distributeur van Koppert-producten voor advies over de beste strategie voor uw situatie
Play

Klimaatomstandigheden

Natupol Seeds werkt optimaal bij een omgevingstemperatuur tussen 12-30°C.

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaartijd na ontvangst

Om voor de beste bestuivingsresultaten te zorgen, neemt u de nestkast in gebruik op de dag van aankomst. Indien nodig kunnen hommelkasten maximaal 1 dag worden bewaard.

Bewaartemperatuur

15–25°C.

Bewaaromstandigheden

Vermijd blootstelling van de nestkast aan direct zonlicht

Hygiëne

Verwijder de hommelkasten uiterlijk 6-8 weken na introductie.

Verwijdering

Plaats oude nestkasten ongeveer 2 weken in een afgesloten plastic zak. Gooi ze na deze periode weg volgens de lokale wetgeving.

Downloads

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Populaire links:

Hulp nodig?