Ons bedrijf

Ons verhaal

Om onze wereld duurzamer te maken, hebben we teeltmethoden nodig die veilig en tegelijk gezond zijn. Wij geloven dat de natuur zelf oplossingen biedt voor deze landbouwkundige uitdagingen. Daarom werken we samen met de natuur. Zo helpen we onze aarde weer in balans te komen. Om dit te bereiken, zetten we natuurlijke vijanden in voor de bestrijding van plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving en gebruiken we microbials en biostimulanten voor de ondersteuning, bescherming en versterking van gewassen. Daarmee verbeteren we de gezondheid van planten zowel boven als onder de grond. 

Ons bedrijf werd opgericht in 1967 door Jan Koppert, een Nederlandse teler met een heldere visie: de wereld heeft behoefte aan een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Hij was de eerste die een natuurlijke oplossing vond voor de bestrijding van de plaag in zijn gewas. Met zijn ontdekking bracht hij een grote transformatie op gang richting duurzame landbouw.

Al meer dan vijftig jaar zijn wij een aanjager van innovatieve landbouw en onze inspanningen hebben impact. Telers en boeren wereldwijd passen onze producten en kennis toe om het natuurlijke evenwicht in hun gewassen te herstellen. Daarmee verbeteren ze de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van hun gewassen.

Samen voldoen we aan de hoogste voedselveiligheidseisen op weg naar ons ultieme doel: 100% duurzame landbouw.

Een duidelijk doel dat we als afzonderlijk bedrijf niet kunnen bereiken. Daarom werken we samen met telers, partners, universiteiten, onderzoekscentra en overheidsinstellingen wereldwijd. Samen leveren we een bijdrage aan een betere gezondheid van mens en aarde. Laten we dan ook in de toekomst verdergaan als partner van de natuur.

Onze visie

De wereld heeft 100% duurzame landbouw nodig. We willen hieraan bijdragen door het ontwikkelen en bevorderen van duurzame teeltmethoden te ontwikkelen en te bevorderen in samenwerking met de natuur.

Big impact starts small

Play

Onze missie

Koppert wil bijdragen aan een betere gezondheid van mens en aarde. In samenwerking met de natuur maken wij de landbouw gezonder, veiliger en productiever. We bieden een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van gewassen verbeteren. 

 

Onze waarden

De principes die ons gedrag sturen bij het ondersteunen en nastreven van onze missie en visie.

We partner with nature
Dit is niet alleen onze missie, het is ook een waarde. We vinden dat we er bij alles wat we doen voor moeten zorgen dat natuur en mens in gelijke mate hun bijdrage leveren en profijt hebben.

We work for growers
Wij produceren en adviseren natuurlijke oplossingen. Via telers dragen we bij aan de productie van veilig, hoogwaardig en betaalbaar voedsel. Wij bouwen relaties op met telers voor de lange termijn.

We keep improving
Om onze ambitie te realiseren zijn wij voortdurend op zoek naar betere oplossingen en verbeteren we onze processen, producten, kennis en diensten.

We build global networks
Samenwerken zit in ons DNA. Via ons wereldwijde netwerk delen we onze visie en inspireren we anderen om nieuwe oplossingen, nieuwe (teelt)methoden en nieuwe benaderingen te ontwikkelen of te faciliteren.

We are family
We zorgen voor elkaar en respecteren en waarderen elkaar. Wat de Koppert-‘familie’ verbindt, zijn gemeenschappelijke waarden en het grote vertrouwen in biologische oplossingen en duurzame teeltmethoden. We richten ons op het onderhouden van langetermijnrelaties op basis van vertrouwen.

Onze geschiedenis

In 1967 ging komkommerteler Jan Koppert op zoek naar een nieuwe oplossing voor het bestrijden van plagen en ziekten omdat de bestrijdingsmiddelen waarmee hij werkte steeds minder effectief werden. Hij was de eerste die een natuurlijke oplossing introduceerde voor de bestrijding van spint: een natuurlijke vijand, de mijt Phytoseiulus persimilis.  

De resultaten waren zo indrukwekkend dat Jan Koppert besloot deze oplossing niet alleen voor zijn eigen bedrijf te produceren, maar ook ging verkopen aan zijn collega-telers. 

Koppert was een feit. Zijn zonen Peter en Paul Koppert en neef Henri Oosthoek bouwden het kleine pioniersbedrijf uit tot de wereldwijde marktleider die we nu zijn. Dit werd bereikt door uitbreiding van het assortiment nuttige insecten, introductie van natuurlijke bestuivers en onderzoek naar en ontwikkeling van microbiële producten en biostimulanten. Onze natuurlijke oplossingen beschikbaar voor telers en boeren over de hele wereld. Daarmee werd een duurzaam alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen geboden. Een belangrijke transformatie kwam op gang richting duurzame landbouw voor een gezonde toekomst voor mens en aarde.  

Al meer dan vijftig jaar richten wij ons op het onderzoeken, formuleren en introduceren van natuurlijke oplossingen die in de natuur zelf besloten liggen. Vandaag de dag leidt de volgende generatie ons familiebedrijf richting de toekomst. Met 30 dochterondernemingen over de hele wereld worden onze oplossingen momenteel met succes toegepast in meer dan 100 landen. 

Onze oplossingen

Wij bieden een geïntegreerd systeem van natuurlijke oplossingen om gezondere en veiligere gewassen te telen, zodat telers hun kwaliteit en opbrengst kunnen verbeteren. Met onze voortdurende innovaties en voorhanden vakkennis en advies, ondersteunen wij telers in meer dan 100 landen bij het succesvol toepassen van duurzame teeltmethoden. Onze holistische aanpak is wat ons onderscheidt. Daarmee verbeteren we de gezondheid van planten zowel boven als onder de grond. Al onze oplossingen zijn gericht op één doel: 100% duurzame landbouw.