Kruiden

Over

Bij kruiden gaat het in feite om alle planten die gebruikt worden als voedselbestanddeel, natuurgeneesmiddel of geurstof. Ze zijn vaak geurig of aromatisch en worden gebruikt om gerechten of levensmiddelen op smaak te brengen. In de culinaire wereld wordt er streng onderscheid gemaakt tussen kruiden en specerijen. Kruiden zijn de blaadjes of bloeiende delen van een plant, die vers of gedroogd gebruikt kunnen worden. Specerijen worden gemaakt van andere plantendelen. Daarbij gaat het vaak om gedroogde zaden, bessen, wortels, schors en vruchten.

Botanisch gesproken is 'kruid' een synoniem voor 'kruidachtige plant'.

Neem contact met ons op

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Naar boven