Outdoor Experience Center

Outdoor Experience Center

Grootschalige demo voor buitenteelten

Het Koppert Outdoor Experience Center is een grootschalige demo, gelegen in Dronten. Op dit demoveld tonen wij onze nieuwste biologische gewasbeschermingsoplossingen voor verschillende plagen en ziekten in buitenteelten, zoals ui, aardappel, winter tarwe, pompoen, rode biet, pastinaak en wortel. Onze oplossingen zijn gericht op de bestrijding van o.a. trips, Fusarium, Phytium en Rhizoctonia.

Tijdens een bezoek leiden onze specialisten u graag rond over ons demoveld. Zo kunt u alle toepassingen zelf bekijken en beoordelen. Door op onderstaande link te klikken kunt u een bezoek inplannen. Een bezoek is mogelijk op woensdag of vrijdag. Tijdens het boekingsproces kunt u een tijdslot reserveren.

We verwelkomen u graag in ons Koppert Outdoor Experience Center om te bespreken hoe we u kunnen helpen uw opbrengst te maximaliseren.

Bodemziekten bestrijden met Trianum

Bodemziekten vormen wereldwijd een snel groeiend probleem voor telers en veroorzaken ernstige oogstverliezen.

In ons Outdoor Experience Center bestrijden we Phytium, Fusarium, Rhizoctonia en Sclerotinia in sojabonen, pastinaak, ui en witlof met Trianum-G.

Trianum is een biofungicide, gebaseerd op de unieke schimmel Trichoderma harzianum T-22. Trianum biedt veel positieve eigenschappen die gunstig zijn voor telers, omdat het niet alleen bodemziekten bestrijdt, maar ook de groei verbetert, wat resulteert in een sterker en weerbaarder gewas.

Betere vrucht- en knolzetting met Vidi Terrum

Vidi Terrum stimuleert het metabolisme van de plant, wat leidt tot een betere vrucht- en knolzetting en -grootte. Het product bestaat uit vrije aminozuren in kruidenextract dat de plant voorziet van extra energie voor de vorming van bollen en vruchten. Direct beschikbare energie wordt geleverd door de vrije L-aminozuren in het product. Planten kunnen Vidi Terrum zowel via hun wortels als via hun bladeren opnemen. Vidi Terrum kan direct op het bladerdek van de plant worden gespoten. Vidi Terrum kan worden gemixt met de meeste oplosbare meststoffen en bestrijdingsmiddelen.

In ons Outdoor Experience Center tonen we de voordelen van Vidi Terrum in gewassen als tarwe en aardappel.

Trips bestrijden in allium met Orius

Trips is een belangrijke oorzaak van schade aan allium.

Orius is een roofwants die deze trips kan bestrijden. De adulten en nimfen prikken met hun zuigsnuit larven en adulten van trips aan en zuigen deze leeg. De afgelopen jaren hebben wij in verschillende proeven in Europa zeer positieve resultaten gezien.

We laten u graag de werkzaamheid van Orius tegen trips zien in ons Outdoor Experience Center.

Verhoog uw opbrengst met Natupol Booster

Natupol Booster is speciaal ontworpen voor buitenteelten met een bloeiperiode tot vier weken. De nestkast bevat een zeer grote hommelkolonie en is ontworpen voor gebruik in gewassen die veel nectar produceren. Ze zijn geschikt voor milde en warmere klimaatzones

Uit veldproeven en jarenlange commerciële ervaring met het gebruik van deze nestkasten bij komkommerachtigen in verschillende regio's over de hele wereld blijkt dat onze hommels de opbrengst met 5 tot 40% kunnen verhogen.

In ons Outdoor Experience Center presenteren we het effect van het gebruik van Natupol Booster in pompoen.

Uienvlieg & bonenvlieg bestrijden met nuttige nematoden

De uienvlieg (Delia antiqua) is een veel voorkomende plaag die verschillende alliumplanten beschadigt en een grote zorg is voor telers. Dit geldt ook voor de bonenvlieg (Delia platura) die verschillende gewassen aantast.

Biologische bestrijding met nuttige nematoden kan een effectieve strategie zijn om de uienvlieg (Delia antiqua) en de bonenvlieg (Delia platura) te bestrijden. De nuttige nematodensoort Steinernema feltiae (Capirel) is een effectieve natuurlijke vijand van uienvlieglarven. Deze nematoden worden aangebracht door middel van spuiten. Na toepassing gaan de nematoden op zoek naar de larven, die ze uiteindelijk doden. Het feit dat deze biologische bestrijdingsstrategie veilig is voor mensen en niet-doelorganismen biedt verschillende voordelen ten opzichte van chemische bestrijding. In ons Outdoor Experience Center vertellen we je er graag meer over.

In control with Koppert

Om onze wereld duurzamer te maken, hebben we teeltwijzen nodig die veilig en tegelijk gezond zijn. Wij geloven dat de natuur zelf oplossingen biedt voor deze landbouwkundige uitdagingen. De natuur is dus onze partner. Zo helpen we onze aarde weer in balans te komen. We zetten natuurlijke vijanden in voor de bestrijding van plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving en we gebruiken microbials en biostimulanten voor de ondersteuning, bescherming en versterking van gewassen. Daarmee verbeteren we de gezondheid van planten zowel boven als onder de grond.

Ons bedrijf werd opgericht in 1967 door Jan Koppert, een Nederlandse teler met een heldere visie: de wereld heeft behoefte aan een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Hij was de eerste die een natuurlijke oplossing vond voor de bestrijding van de plaag in zijn gewas. Met zijn ontdekking bracht hij een grote transformatie op gang richting duurzame landbouw. Al meer dan vijftig jaar zijn wij een aanjager van innovatieve landbouw en onze inspanningen hebben impact. Telers wereldwijd passen onze producten en kennis toe om het natuurlijke evenwicht in hun gewassen te herstellen. Daarmee verbeteren ze de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van hun gewassen.

Samen voldoen we aan de hoogste voedselveiligheidseisen op weg naar ons ultieme doel: 100% duurzame landbouw. Een duidelijk doel dat we als afzonderlijk bedrijf niet kunnen bereiken. Daarom werken we samen met telers, partners, universiteiten, onderzoekscentra en overheidsinstellingen wereldwijd. Samen leveren we een bijdrage aan een betere gezondheid van mens en aarde. Laten we dan ook in de toekomst verdergaan als partner van de natuur.

Aanbevolen voor jou