Drososan

Type:
Insectenval
Productcategorie:
Monitoring
  • Voor het signaleren en wegvangen van de Suzuki fruitvlieg

Drososan_Koppert_BIological_Systems.jpg
Drososan.jpg
Play
  • Voor het signaleren en wegvangen van de Suzuki fruitvlieg

Gebruik voor

Gebruik voor

Gebruik de Drososan-val voor het signaleren en wegvangen van de Suzuki fruitvlieg in combinatie met Fruit Fly Attractant.

Plagen

Suzuki fruitvlieg (Drosophila suzukii).

Teelten

Diverse fruitgewassen.

Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

De Drososan-val moet worden gebruikt in combinatie met Fruit Fly Attractant. De Suzuki fruitvlieg wordt naar de val gelokt door de vloeibare lokstof. Eenmaal in de val verdrinken ze in de lokstof. De val is speciaal ontworpen om het ongewenst wegvangen van andere insecten te voorkomen.

Productspecificaties

Productspecificaties

Presentatie

Een val met ophanghaak.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Bereiding

Toepassing

  • Hang de val op met de bijgeleverde haak aan een tak of gebruik een stok
  • De vallen kunnen het beste in de schaduw langs het veld, in de haag (indien aanwezig) en in het gewas geplaatst worden. Plaats ze bij lage gewassen minimaal één meter boven de grond. Plaats de val bij hogere gewassen in het gewas
  • Bescherm de vallen tegen direct zonlicht
  • Controleer de vallen wekelijks
  • Vul de val met nieuwe lokstof indien deze te sterk vervuild is door vliegen of wanneer de lokstof is verdampt
Play

Dosering

Het aantal benodigde vallen hangt af van lokale omstandigheden, zoals het klimaat, het gewas en de plaagdruk en moet steeds aan de specifieke situatie worden aangepast. Het aantal vallen varieert doorgaans tussen 1-20 per hectare.

Timing

Hang de vallen op zodra de temperatuur boven de 10 °C uitkomt. Dan gaan de volwassen insecten vliegen en begint de ontwikkeling van het fruit in het omliggende gewas. Vallen zijn minder effectief zodra het fruit begint te rijpen.

Gecombineerd gebruik

Gebruik in combinatie met Fruit Fly Attractant.

Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaaromstandigheden

Op een donkere plek.

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?