Natupol Booster

Wetenschappelijke naam:
Bombus terrestris
Algemene naam:
Aardhommel
Productcategorie:
Bestuiving
 • Voor buitengewassen met een korte bloeitijd

 • Gepatenteerd milieuvriendelijk ontwerp

 • Weersbestendig en extra ventilatie

Play
 • Voor buitengewassen met een korte bloeitijd

 • Gepatenteerd milieuvriendelijk ontwerp

 • Weersbestendig en extra ventilatie

Gebruik voor

Gebruik voor

Natupol Booster is ontwikkeld voor gewassen met een korte (één tot vier weken) intensieve bloeiperiode en die veel nectar produceren. Voor vroegbloeiende gewassen is Tripol met extra isolatie een betere keuze.

Teelten

Pompoen, courgette, watermeloen, kiwi, commerciële productie van zaad zoals koolzaad, voedergewassen, zonnebloem, enz.

Play
Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

Na introductie van de hommelkast beginnen de werksters de bloemen te bestuiven en tegelijkertijd stuifmeel te verzamelen om het broed te voeden. In de weken na de introductie komen er meer werksters uit het broed, waardoor zowel de grootte van de kolonie als de bestuivingsprestaties toenemen. Na enkele weken bereikt de kolonie haar maximale grootte en begint de omvang en bestuivingsactiviteit af te nemen. De ontwikkeling van de kolonie hangt af van de klimaatomstandigheden en de hoeveelheid en kwaliteit van het stuifmeel.

Productspecificaties

Productspecificaties

Presentatie

Een extra grote bestuivingsunit met meerdere hommelkolonies, bestaande uit een of meer koninginnen, werksters, broed en suikerwater.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

 • Natupol Booster-kasten kunnen 4-7 dagen voor de bloeiperiode worden geplaatst
 • Plaats de Natupol Boosters verspreid over het perceel. De beste plaatsing is op een horizontaal platform net boven de grond
 • Wacht na het plaatsen van de hommelkasten minimaal 30 minuten met het openen van de vlieggaten. Zo kunnen de hommels tot rust komen
 • Open bij warm weer de ventilatiegaten in de bovenzijde van de nestkast
 • Verwijder voor het openen van de nestkast de witte dop
 • De bestuivingsprestaties en -duur variëren per gewas en zijn afhankelijk van de klimaatomstandigheden. Raadpleeg altijd een adviseur van Koppert of een erkend distributeur van Koppert-producten voor advies over de beste strategie voor uw situatie

Klimaatomstandigheden

Natupol Booster presteert het best bij omgevingstemperaturen tussen 12-30°C. Let op het advies voor optimale resultaten bij een hogere temperatuur. Tegen direct zonlicht beschermen.

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaartijd na ontvangst

Om voor de beste bestuivingsresultaten te zorgen, neemt u de nestkast in gebruik op de dag van aankomst. Indien nodig kunnen hommelkasten maximaal 1 dag worden bewaard.

Bewaartemperatuur

15–25°C.

Bewaaromstandigheden

Bewaar de hommelkasten in een goed geventileerde ruimte, beschut tegen direct zonlicht.

Hygiëne

Verwijder de hommelkasten na de bloeiperiode van het gewas en uiterlijk 10 weken na de introductie.

Verwijdering

Plaats oude nestkasten ongeveer 2 weken in een afgesloten plastic zak. Gooi ze na deze periode weg volgens de lokale wetgeving.

Downloads

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?