Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: november 10, 2015

Limonica: the very best choice in roos

Afgelopen week vond bij Koppert de International Rose Meeting plaats. Collega’s uit verschillende landen reisden naar Nederland, om voorafgaand aan de IFTF, hun ervaringen te delen en nieuwe strategieën te bespreken. Veel plagen in roos zijn over de hele wereld hetzelfde. Maar door verschillende klimaatzones zijn sommige plagen moeilijker te bestrijden dan anderen.

Ieder land begint met spintcontrole en vervolgens komen de andere plagen zoals trips, witte vlieg, bladluis, wolluis en schildluis ook aan bod. Nederland blijkt koploper als het gaat om het aantal soorten plagen die aanwezig zijn.

Ervaringen met Limonica worden in alle klimaatzones opgedaan. In Frankrijk blijkt dat Limonica de beste keus is tegen witte vlieg en trips. Maar ook in Kenia, België, Polen en Nederland hebben we goede ervaringen met Limonica. Het gaat hierbij niet alleen om hoeveel Limonica aanwezig is in de planten, maar vooral om wat het bestrijdend effect is.

Door het inzetten van de juiste hoeveelheden op de juiste manier op het juiste moment is Limonica in staat om trips en beide soorten witte vlieg (kaswittevlieg en Bemisia) te bestrijden. Daarnaast zijn serieuze neveneffecten op spint en Echinothrips te melden.

We kunnen concluderen dat, in vergelijking met alle andere roofmijten die commercieel op de markt zijn, Limonica de beste keus is om uw rozen te beschermen. En het voordeel is dat het heel goed past in al onze IPM systemen! Mijn collega’s en ik helpen u graag verder met de bestrijding van de plagen.

Auteur: Jenette Douma (consultant sierteelt), e-mail jdouma@koppert.nl

Aanbevolen voor jou