Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juni 01, 2021

Spidex Vital trotse finalist HortiContact Innovation Award 2021

2eplaats_SpidexVital_InnovationAward.jpeg

Spidex Vital trotse finalist HortiContact Innovation Award 2021

De HortiContact Innovation Award is dinsdag uitgereikt aan Van Iperen. Koppert Biological Systems feliciteert Van Iperen met het winnen van deze prijs. Koppert eindigde met Spidex Vital op de tweede plaats.

Koppert was met Spidex Vital één van de drie genomineerden voor deze award. Na jaren van onderzoek is Koppert erin geslaagd een nieuwe samenstelling te ontwikkelen die het mogelijk maakt om een aantal vitale aspecten beter te controleren. ‘’Hierdoor hebben we meer controle en zijn we minder afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Spidex Vital bevat Phytoseiulus persimilis in alle mobiele stadia. Ze bieden de beste bestrijding van haarden, bouwen snel een grote populatie op en hebben een uitstekende eilegcapaciteit. Daarnaast is eenvoudig te zien of de mijten prederen, aangezien de roofmijt door het eten van spint geleidelijk veranderd naar zijn kenmerkende roodoranje kleur’’ zegt Tim Bossinga, Product Manager Macrobials.

HortiContact 2021

Normaal gesproken vindt de HortiContact Innovatie Award op de beursvloer plaats, maar helaas kon de vakbeurs dit jaar door de corona maatregelen niet plaatsvinden. De HortiContact Innovatie Award werd daarom op 1 juni in gezelschap van een kleine groep door de jury uitgereikt in de Evenementenhal Gorinchem. Geïnteresseerden konden de uitreiking via een livestream meekijken.