Categorie: Artikel
Publicatiedatum: februari 12, 2024

Spidex Vital Plus verkrijgbaar in doos van 100 zakjes

Spidex Vital Plus verkrijgbaar in doos van 100 zakjes

Onze oudste nuttige insect Phytoseiulus persimilis doet zijn werk zo goed dat kwekers hebben aangegeven dat ze kleinere hoeveelheden van deze succesvolle Spidex Vital Plus zakjes nodig hebben voor goede resultaten. Momenteel verkrijgbaar in een doos van 250 zakjes, hebben telers opgemerkt dat in sommige gevallen een doos van 100 zakjes voldoende is om de hotspots in hun gewassen onder controle te houden.

‘We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we luisteren naar telers. En in dit geval hebben een aantal telers ons laten weten dat ze uitbraken van spint konden bestrijden met minder zakjes. Het verzoek om een doos van 100 zakjes komt van de telers zelf en we zijn erin geslaagd om aan hun wensen tegemoet te komen", zegt productmanager Tim Bossinga.

Toen we vorig jaar Spidex Vital Plus lanceerden, realiseerden we ons dat een standaarddoos van 500 zakjes misschien te veel was voor de gemiddelde teler. Omdat we weten dat de beste plaats om deze zakjes te introduceren in en rond hotspots is, besloten we ons in de markt te positioneren met een doos van 250 zakjes,' legt Tim uit. In de praktijk is gebleken dat het zo effectief is dat telers met kleinere oppervlakken zelfs nog minder zakjes nodig hebben om hun gewas te beschermen tegen hotspotbesmetting.'

Spidex Vital Plus vereist een gespecialiseerde aanpak waarbij haarden van spint worden ingedamd en bestreden met behulp van een defensieve 'muur' van strategisch geplaatste zakjes. Dit heeft een curatief effect waarbij spinthaarden worden geblokkeerd en gecontroleerd.

Het is een echte aanwinst gebleken bij de bestrijding van spint," concludeert Tim.

De doos met 100 zakjes zijn vanaf 12 februari 2024 verkrijgbaar.

Meer informatie: Spidex Vital Plus: effectieve spintbestrijding in een zakje | Koppert Nederland