Betere biologische bestrijding van spint met Spidex Vital

Persbericht

Betere biologische bestrijding van spint met Spidex Vital

03 februari 2021

Koppert Biological Systems, een pionier in de biologische bestrijding van spint, heeft zijn best verkochte product Spidex verbeterd om telers wereldwijd een nog effectiever product te bieden. De nieuwe formulering bevat roofmijten in meer verschillende ontwikkelingsstadia en is daardoor langer effectief. Dit zorgt voor een aanzienlijk beter resultaat bij spintplagen. In de VS, Nederland, Mexico en Canada wordt Spidex Vital officieel gelanceerd op 15 februari. De introductie voor de rest van de wereld volgt in week 13.

 

Spidex Vital biedt een betere bestrijding van spinthaarden doordat snel een grote populatie wordt opgebouwd dankzij een betere eilegcapaciteit. Uit proeven met de nieuwe compositie bleek dat de roofmijten langer naar spint zochten en een grotere afstand aflegden doordat adulten in de zich ontwikkelende populatie werden opgevolgd door nimfen.

Geboren bestrijders

De nieuwe formulering en de betere voeding zorgen voor een energieke Phytoseiulus persimilis-populatie die direct kan beginnen met bestrijden. Spidex Vital bevat mijten in verschillende stadia, waaronder eieren, larven, nimfen en adulten, zodat er gedurende langere tijd voortdurend activiteit is in het gewas. Bij proeven bleek dat er meer roofmijten aanwezig waren op bladeren met spint en dat goed zichtbaar was of de Spidex Vital-mijten daadwerkelijk predeerden.

 

Dankzij de voortdurende R&D van Koppert en het verbeterde productieproces zijn zowel de kwaliteit als de levering verbeterd en gewaarborgd.

 

'Roofmijten in Spidex Vital hebben een energieke start’, zegt Productmanager Tim Bossinga. 'Zo hebben de vrouwtjes al genoeg energie om eieren te ontwikkelen en kunnen ze meteen na het uitzetten beginnen met eieren leggen. Voorheen moesten ze eerst in het veld op zoek naar voedsel om eieren te kunnen ontwikkelen. Doordat ze nu meteen eieren leggen, kunnen ze meer eieren leggen in dezelfde tijd. Dat levert een groot voordeel op qua bestrijding en doeltreffendheid.'

Bewijs van predatie

De karakteristieke oranjerode kleur van Spidex-mijten is afkomstig van pigmenten in spint. Spidex Vital-mijten zijn wit, maar na het eten van spint worden de pigmenten geabsorbeerd en veranderen de mijten van kleur. Zo weet u zeker dat de Spidex-mijten hun werk doen!

 

Het begon allemaal 53 jaar geleden, toen oprichter Jan Koppert onderzoek deed naar roofmijten en ze begon te produceren onder de naam Koppert Biological Systems. Het resulterende product, Spidex, vormde de basis van het bedrijf, dat nu een toonaangevende internationale speler is op het gebied van biologische bestrijding. Met Spidex Vital tilt Koppert dit belangrijke product naar een nieuw niveau voor professionele telers wereldwijd.

 

Ga voor meer informatie naar de Spidex Vital pagina

Neem contact met ons op

Tim Bossinga Product Manager Macrobials

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven