Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 09, 2015

Limonica: veelzijdig en sterk in rozen

Rozentelers doen er goed aan Limonica in te zetten. Met deze bestrijder slaan zij verschillende vliegen in één klap. Zo is Limonica - de roofmijt Amblydromalus limonicus - zeer veelzijdig. Hij pakt larven van trips in het eerste en het tweede stadium en eieren en larven van witte vlieg.

Limonica slaat goed aan in roos. De bestrijder voelt zich goed thuis in koudere omgevingen. Dat is een voordeel nu de nachten in Nederland koud zijn. Zij staan de ontwikkeling van zijn populatie en de kwaliteit van zijn werk geenszins in de weg.

Overleven op fruitspint
Limonica kan bovendien goed overleven op bijvoorbeeld fruitspint. Deze is in de meeste rozengewassen te vinden. Als Limonica de aantasting van trips en witte vlieg heeft doen afnemen, weet hij zijn populatie op deze wijze in stand te houden. Dat scheelt u herintroducties.

Sterk tegen EchinotripsLast but not least weet Limonica Echinotrips goed te onderdrukken. Omdat chemische middelen tegen dit plaaginsect schadelijk zijn voor de bestrijders (meestal zelfs dodelijk), is het gebruik van Limonica een absoluut aan te raden alternatief.

Op steeds meer rozenbedrijven is de bestrijder een vaste kracht geworden. Uiteraard kunt u bij uw consultant voor de biologische gewasbescherming terecht voor een gebruiksadvies op maat.

Aanbevolen voor jou