Categorie: Artikel
Publicatiedatum: mei 28, 2021

Spidex Vital: genomineerd voor HortiContact Innovatie Award

210217_InnovatieAward_header_2021_groter.jpg

Spidex Vital: genomineerd voor HortiContact Innovatie Award

De nieuwe formulering van Spidex (de roofmijt Phytoseiulus persimilis), Spidex Vital, is genomineerd voor de HortiContact Innovatie Award 2021. De drie genomineerde innovaties worden op dinsdag 1 juni tijdens de livestream van HortiContact gepresenteerd. Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt.

Spidex Vital

Na jaren van onderzoek is Koppert erin geslaagd een nieuwe samenstelling te ontwikkelen die het mogelijk maakt om een aantal vitale aspecten beter te controleren. Hierdoor hebben we meer controle en zijn we minder afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Spidex Vital bevat Phytoseiulus persimilis in alle mobiele stadia.

Spidex Vital-roofmijten zijn geboren spintbestrijders. Ze bieden de beste bestrijding van haarden, bouwen snel een grote populatie op en hebben een uitstekende eilegcapaciteit. Daarnaast is eenvoudig te zien of de mijten prederen, aangezien de roofmijt door het eten van spint geleidelijk zijn kenmerkende roodoranje kleur krijgt.

HortiContact Innovatie Award

Normaal gesproken vindt de HortiContact Innovatie Award op de beursvloer plaats, maar helaas kon de vakbeurs dit jaar niet plaatsvinden. De HortiContact Innovatie Award wordt daarom op 1 juni uitgereikt in de Evenementenhal Gorinchem aan de ‘Innovator’ van het jaar.

De uitreiking is live te volgen via de website van HortiContact: www.horticontact.nl/livestream-innovatie-award-2021