Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 04, 2018

Ulti-Mite Swirski: genomineerd voor FRUIT LOGISTICA Innovation Award 2018

Het biologische kweeksysteem dat roofmijten levert in een industrieel composteerbaar foliesachet, Ulti-Mite Swirski, is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2018. De tien genomineerden worden van 7 tot 9 februari 2018 tijdens een speciale tentoonstelling tussen de hallen 20 en 21 (noordzijde) en in de CityCube (zuidzijde) gepresenteerd. In de foyer tussen hallen 20 en 21 wordt op 9 februari 2018 om 14.30 uur de winnaar bekend gemaakt.

Meer dan 70.000 bezoekers uit meer dan 130 landen wereldwijd zullen op de eerste twee beursdagen hun stem op de innovatie van het jaar uit kunnen brengen. Een deskundige jury, bestaande uit leden uit alle handelssectoren heeft uit meer dan 60 kandidaten de tien genomineerden gekozen.

Ulti-Mite Swirski
Ulti-Mite Swirski, het nieuwe kweekzakje voor de roofmijt Amblyseius swirskii, biedt een effectievere bestrijding van trips en witte vlieg. Het ontwikkelde Ulti-Mite Swirski-kweeksysteem is zeer goed bestand tegen zowel lage als hoge luchtvochtigheid, waardoor het systeem robuuster is. Ulti-Mite Swirski werkt onder sub-optimale omstandigheden daarom beter als andere producten die deze roofmijt als basis hebben. De roofmijten worden al jaren gebruikt door telers van o.a. paprika’s, aardbeien en andere gewassen. Deze innovatie (patent pending) zorgt ervoor dat deze roofmijt beschikbaar komt voor een breder scala aan gewassen, zoals meloen en citrusvruchten. Het zakje is gemaakt van een nieuw ontwikkeld folie dat aan de vereisten voor industriële composteerbaarheid voldoet. De zakjes kunnen dus mee met het af te voeren gewas wanneer het naar een composteerbedrijf gaat.

Koppert op de Fruit Logistica
We presenteren deze innovatie en onze andere biologische oplossingen ook in onze stand op de Fruit Logistica. U kunt de Koppert stand vinden in hal 1.2, stand D-10. Onze medewerkers heten u daar graag welkom, waar we u uitleggen wat we voor u kunnen betekenen.

Andere genomineerden
Om de andere negen genomineerden te bekijken, klik hier.