Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 28, 2023

Spint in komkommer

Onze adviseur:

Spintbestrijding in komkommer

Inmiddels staan de meeste komkommergewassen weer geplant en is de eerste preventieve biologie weer uitgezet tegen trips en wittevlieg met de roofmijt Swirski-Mite plus (Amblyseius swirskii) en Swirski-Mite LD in zakjes. Tegen spint zijn de eerste Spical-Plus zakjes ingehangen.

Op de bedrijven met vroege plantingen wordt nu de eerste spint gevonden en de controle door Spical-Plus (Neoseiulus californicus) wordt op de bekende spintplekken aangevuld met de inzet van Spidex Vital om spint verder te controleren.

Zeker met het zonnige weer de komende tijd, is het van belang goed te scouten in het gewas en zodoende de eerste spintplekken te vinden en daar adequaat op te reageren.

Inzet op spinthaarden

Met de volvelds inzet van Spical-Plus staat een robuust systeem, waarbij opkomende spint verder aangepakt wordt met de roofmijt Spidex Vital. In de loop van maart komt een nieuw Spidex Vital product beschikbaar als extra bestrijdings- en inzet optie, waarmee de welbekende spintroofmijt Phytoseiulus persimilis nog beter op spinthaarden kan worden ingezet.

Volg onze social media kanalen en schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van onze nieuwe producten dit seizoen.

Aanbevolen voor jou