Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: maart 13, 2023

Kopperts langverwachte spintbestrijding in een zakje

Onze adviseur:

Kopperts langverwachte spintbestrijding in een zakje

Spidex is een van de oudste en meest succesvolle biologische oplossingen die Koppert produceert. Spidex Vital Plus is nu verkrijgbaar in een nieuw hightech zakje met langzame afgifte, waardoor deze vertrouwde natuurlijke oplossing tegen spint nog effectiever is.

Koppert, de toonaangevende producent van biologische oplossingen, perfectioneert al 55 jaar het kweken van de natuurlijke vijand van spintmijten, Phytoseiulus persimilis. Begin 2020 lanceerde het bedrijf een nieuwe formulering, Spidex Vital, verpakt in een fles. Vandaag gaat Koppert nog een stap verder en brengt Spidex Vital Plus uit in kweekzakjes die van deze roofmijten een nog sterkere natuurlijke oplossing maken voor deze hardnekkige plaag.

Bewezen kweekzakjes

Eerder introduceerde Koppert haar innovatieve kweekzakjes zoals Swirski-Mite Plus en Spical-Plus - met groot succes. Het kweeksysteem dat door de zakjes wordt gecreëerd, zorgt ervoor dat er meerdere generaties van deze nuttige natuurlijke vijanden kunnen ontstaan. Door Spidex Vital in deze zakjes te verpakken, bevat het nu verschillende stadia van de roofmijt die langzaam uitlopen, waardoor de werkzaamheid over een langere periode wordt verlengd.

Door de zakjes strategisch te plaatsen in en rond vastgestelde haarden van spint, zijn telers nu in staat verdedigingslinies op te bouwen om verdere verspreiding in het gewas zowel te beheersen als in te dammen', zegt productmanager Tim Bossinga. 'Door de opeenvolgende generaties ontsnappen spintmijten niet gemakkelijk aan deze roofmijten. Deze strategische methode kan worden toegepast waar dat het meest nodig is.'

Andere voordelen

Spidex Vital Plus biedt een veilige en gezonde oplossing in een wereld waar plagen resistentie opbouwen tegen chemische oplossingen die steeds moeilijker te verkrijgen zijn.

De verhoogde werkzaamheid die Spidex Vital Plus biedt, betekent dat telers meer tijd hebben om zich op andere gebieden van hun werk te concentreren. De toepassing in zakjes is efficiënter, wat besparingen op arbeid oplevert. In vergelijking met het product in flessen, blijft er geen residu achter op het gewas. Spidex Vital is in veel landen al een product dat voldoet aan de regelgeving, dus de zakjes kunnen zonder verdere vertraging in de regelgeving worden ingevoerd.

Nadat de roofmijt Phytoseiulus persimilis in de zakjes op een nieuw dieet is gezet, kunnen telers nu zien hoe deze effectieve nuttige mijten van wit naar rood verkleuren wanneer zij hun prooi opsporen en verorberen. Spidex Vital Plus zakjes kunnen worden gebruikt in kasgroenten en sierteelt. In het komende seizoen zullen we het gebruik van Spidex Vital Plus in andere gewassen verder onderzoeken.