Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: september 01, 2015

Laat je niet verrassen door witte vlieg met onze Rollertraps

Nu een groot deel van de tomatentelers weer van start gaat met de belichte teelt, is het goed om na te denken over het preventief ophangen van de Rollertraps. Als ze in een lege kas worden op gehangen, vergt dit namelijk veel minder tijd.

Een ander voordeel is dat de eventueel nog aanwezige adulten direct kunnen worden weggevangen bij de start van de teelt. Hierdoor wordt de populatie-opbouw direct in de kiem gesmoord. Zo kan de wittevliegpopulatie veel gemakkelijker op een laag niveau in balans worden gebracht, met een lagere inzet van sluipwespen. Normaliter is de wittevliegbestrijding gedurende het seizoen dan een “makkie”.

Niet alleen voor de belichte telers leveren de Rollertraps hun voordelen op. Ook voor de telers die niet belichten en tot eind december door telen kunnen ze een goede bijdrage leveren. Bij lang door telen wordt de witte vlieg aan de staart van de teelt altijd lastig. Dit kan komen door Entomophthora of doordat de natuurlijke omstandigheden niet meer optimaal zijn voor de balans die aanwezig was. Om dit te voorkomen levert het tijdig ophangen van de Rollertraps een zeer goede bijdrage in de bestrijding van witte vlieg.