Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: maart 30, 2018

Ondanks kou al veel plagen in de paprika's

Ondanks het koude weer van de afgelopen weken zijn in paprika's verschillende plagen aanwezig. Zo worden trips, spint, luis, wittevlieg en rupsen al weer gesignaleerd. Als het gaat om trips vormen Swirskii en Montdorensis de basis en is Orius de afmaker. En natuurlijk is nu de vraag: zal Montdorensis sterk genoeg zijn om de wittevlieg te bestrijden of laat Swirskii betere resultaten zien? Dit seizoen zullen we het gaan zien.

Verschillende bedrijven hebben het pest-in-first-systeem uitgezet als basis voor de spintbestrijding. Zet zonodig wel Spidex bij. Tegen rupsen behaalt u de eerste successen met middelen op basis van Bacillus thuringiensis, zoals Dipel en Xentari. Het blijft belangrijk om wekelijks te blijven spuiten zolang er rupsen worden aangetroffen.

Luizen blijven in paprika de lastigste plaag. Van lieverlee slaan de galmuggen aan en we zien de eerste resultaten van Aphipar in de strijd tegen de perzikluis. Blijf er bovenop zitten als u de luizen met natuurlijke vijanden wilt beheersen.

Auteur: Alex Taal - consultant groenten

Aanbevolen voor jou