Categorie: Kolom
Publicatiedatum: februari 22, 2016

Natuurlijk natuurlijke vijanden voor buiten

Onze adviseur:

Sinds enkele jaren sta ik voor Koppert op de boomkwekerijbeurs Groot Groen in Zundert. Wat we dan vaak horen als mensen langs de stand lopen: “aha Koppert, maar die beessies zijn toch alleen voor binnen?”

Maar waar denkt u dat die beessies vandaan komen? Juist gewoon van buiten! Het is dan ook prima mogelijk om buiten met natuurlijke vijanden te werken. Eigenlijk hebben we met alle ‘lopende’ rovers goede ervaringen. Vliegende natuurlijke vijanden, zoals sluipwespen, ben je te snel kwijt, maar lopende rovers zoals roofmijten zijn prima inzetbaar.

Vooral in gewassen als Buddleja, Skimmia, Hortensia maar ook in fruitgewassen zoals aardbei werken roofmijten tegen spint veel beter dan een chemische toepassing. Een chemisch middel komt gewoon niet bij het midden van de plant en zeker niet aan de onderkant van het blad. Ook tegen bladluis en trips hebben we zeer goede resultaten in de buitenteelt. Het leuke van geïntegreerde bestrijding buiten is dat je nog meer dan in kassen hulp krijgt van natuurlijke vijanden die er natuurlijk al rond vliegen.

Hulp nodig?