Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: maart 22, 2016

Komkommer: wees bedacht op (in)vliegende plagen!

Nu steeds meer mooi weer wordt voorspeld, is het zaak ook vliegende plagen zoals witte vlieg en trips te monitoren. Niet alleen een aantasting in het gewas kan prima worden gelokaliseerd, ook een mogelijke invlieg van buitenaf nu er weer meer gelucht gaat worden.

Gele Horiver vangplaten zijn uitermate geschikt om te monitoren en laten ook bij een lage aantasting snel de aanwezigheid van de betreffende plagen zien. Buiten de reguliere inzet van roofmijten (Swirski-Mite, Swirski-Mite Plus en Swirski-Mite LD) kunt u pleksgewijs extra roofmijten inzetten en plaaginsecten wegvangen met Horiver vangplaten en/of Rollertraps.

Bij witte vlieg kunt u werken met de sluipwespen (En-Strip, Enermix). Spint breidt zich op het moment uit. De resultaten met de roofmijten (vooral Spical en Spidex) zijn prima. Maar met de hogere instraling en hogere temperaturen schieten sommige plekken door. Daar kunt u dan extra roofmijten (Spidex) uitzetten. Bovendien zijn dit ook ideale plekken om de galmug (Spidend) in op te kweken!