Categorie: Artikel
Publicatiedatum: juni 19, 2017

Koppert verbetert biologische bestrijding van trips

Een blauwdruk voor succesvolle tripsbestrijding

Dankzij een nieuw gepatenteerd zakje met de roofmijt Amblyseius swirskii kunnen tripsplagen efficiënter dan ooit worden bestreden. Het door Koppert Biological Systems ontwikkelde Ulti-Mite Swirski-kweeksysteem is zeer goed bestand tegen zowel lage als hoge luchtvochtigheid, waardoor het systeem robuuster is.

Bewezen twee keer zo effectief
Uitvoerig onderzoek door de marktleider op het gebied van biologische bestrijdingsmiddelen heeft geresulteerd in een zakje dat een gunstigere omgeving creëert voor de populatieontwikkeling van de roofmijt. Het zakje is smaller en iets langer en voorziet de mijten van de perfecte omstandigheden om zich sneller en sterker te kunnen ontwikkelen. Ulti-Mite Swirski werkt daarom minimaal twee keer zo goed als andere producten die deze roofmijt als basis hebben onder suboptimale omstandigheden.

“Toen Amblyseius swirskii in 2005 op de markt werd gebracht, was deze roofmijt meteen een enorm succes. Dit nuttige insect werd al snel een van Kopperts meest geproduceerde bestrijders”, aldus productmanager Tim Bossinga. Het sterkere systeem Ulti-Mite Swirski biedt als dagelijkse bestrijder nog meer veiligheid voor telers.

Volledig composteerbaar
Het zakje is gemaakt van een nieuw ontwikkeld folie dat aan de vereisten voor industriële composteerbaarheid voldoet. De zakjes kunnen dus mee met het af te voeren gewas wanneer het naar een composteerbedrijf gaat. Ook heeft Koppert de haak voor de bevestiging van het zakje steviger gemaakt.

Ulti-Mite Swirski is vanaf week 25 verkrijgbaar en wordt naast de reeds bestaande producten Swirski-Mite, Swirski-Mite Plus en Swirski-Mite LD op de markt gebracht. Deze producten worden toegepast ter preventie en bestrijding van trips en witte vlieg in gewassen als komkommer, paprika, aardbei, roos en vele andere siergewassen.