Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: januari 23, 2018

Gebruik Horiver voor monitoren in komkommer

Alle komkommerbedrijven die onlangs hebben geplant, gebruiken reeds hun Horiver vangplaten om te monitoren op vliegende plagen. Maar op bedrijven die momenteel nog leeg liggen, is het ook raadzaam om al gele Horiver platen op te hangen, zodat zelfs voor het planten al duidelijk wordt wat er rondvliegt.

Daarnaast zijn waarnemingen in het gewas ook van groot belang, om bijvoorbeeld de eerste plekken met spint te signaleren. Als spint nog niet aanwezig is (of nog niet is gevonden!), kunt u preventief Spical-Plus inzetten, in ieder geval langs de gevels en langs het middenpad.

Heeft uw bedrijf een 'spinthistorie', of was er bij het einde van de vorige teelt nog spint aanwezig, hang dan ook Spical-Plus zakjes uit bij alle poten of nog beter: in de hele kas.

Een stevige basis wordt neergezet met Swirski-Mite LD zakjes (Long Duration), die u preventief uithangt om trips en wittevlieg tegen te gaan. Zet deze roofmijten vooral op tijd in, zodat zij met krachtige populaties aanwezig zijn als de plaagdruk oploopt.

Auteur: Ron Delissen - consultant groenten

Aanbevolen voor jou