Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: juni 13, 2017

Trianum geeft ook jonge aardbeien de beste start

Het duurt nog even, maar toch staat binnenkort een nieuw aardbeienseizoen voor de deur. De opkweek van trayplanten begint immers eind juni/begin augustus, aardbeien in de kas gaan begin augustus uit de startblokken.

Wilt u uw aardbeien de best mogelijke start geven? Pas dan behandelingen met Trianum toe. Trianum is een preventief biologisch middel, gebaseerd op stam T-22 van de schimmel Trichoderma harzianum. Deze schimmel koloniseert het wortelgestel van de jonge plantjes en concurreert op deze wijze ziekteverwekkers die in de bodem leven weg.

Bescherming in het wortelmilieu
Op deze wijze versterkt en beschermt Trianum de plant in zijn wortelmilieu tegen pathogenen als Phytophthora, Fusarium en Rhizoctonia. In verschillende gewassen heeft Trianum inmiddels zijn waarde meer dan bewezen.

In de opkweek van aardbeiplanten adviseren wij als standaardbehandeling 750 gram Trianum-G door te laten mengen door uw potgrond, zowel in de opkweek als in de productie. Trianum-P is wateroplosbaar en kunt u gewoon meegeven met het gietwater. De dosering: 30 gram per 1.000 planten.
In de teelt van aardbei kunt u Trianum overigens combineren met een behandeling met een bodemfungicide; de ene behandeling sluit de andere dus niet uit.

Wilt u een goed individueel advies voordat u Trianum de eerste keer toepast of meer informatie? Neem dan contact op met uw teeltbegeleider. Hij of zij is u graag van dienst.

Aanbevolen voor jou