Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 16, 2017

Bestel uw kolonies op tijd

In onbedekte teelten als zoete kers en blauwe bes, maar ook in appel en peer wilt u niet misgrijpen als het gaat om de bestuiving. Voor elke fruitteler is een goede vruchtzetting belangrijk. Hommels leveren daarvoor een belangrijke bijdrage.

Een goede vruchtzetting levert veel op: een hoger gemiddeld vruchtgewicht, minder misvormde vruchten (en hierdoor lagere arbeidskosten aan het uitsorteren) en een product dat beter houdbaar is. Uiteindelijk betaalt dit zich uit in een beter rendement en tevreden klanten. Dus zorg voor de best mogelijke vruchtzetting en laat de hommels van Koppert uw gewas bestuiven. Het is daarbij van belang uw bestelling zo vroeg mogelijk door te geven.

Een product voor iedere teelt
Voor bestuiving in de buitenteelt heeft Koppert twee producten beschikbaar: Natupol Booster en Tripol.

Natupol Booster
Natupol Booster is voor gebruik in kortbloeiende gewassen. Hier moet de bestuiving plaatsvinden in een snelle en korte periode tot maximaal vier weken. De hommels van Natupol Booster gaan snel en hard aan het werk en geven uw bestuiving een versnelling, een ‘boost’.

Tripol
Tripol bevat drie hommelkolonies. Dat maakt deze nestkast geschikt voor producties met een bloeiperiode tot 8 weken. Tripol is eenvoudig te verplaatsen naar een ander gewas of perceel. Elke Tripol nestkast heeft een Beehome-voorziening. Deze zorgt ervoor dat de hommels nog wel naar binnen, maar niet meer naar buiten kunnen vliegen. Handig als u de nestkast wilt verplaatsen naar een ander perceel of als een chemische gewasbehandeling gewenst is. Naderhand kunt u de nestkast heel eenvoudig weer voor tweerichtingsverkeer openstellen.

Aanbevolen voor jou