Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: november 28, 2017

Limonica op nr 1 bij wittevliegbestrijding in aardbei

De afgelopen jaren is gebleken dat Limonica in de aardbeiteelt goed in staat is om een populatie op te bouwen in het gewas. “Deze roofmijt moet eerste keuze zijn om zeker te zijn van een goede wittevliegbestrijding”, stelt consultant Guido Roozemond.

Amblydromalus limonicus is actief vanaf 10°C en daarmee uitermate geschikt voor de aardbeiteelt. De laatste jaren is witte vlieg een toenemend probleem in de aardbeiteelt onder glas. Andere roofmijten die witte vlieg bestrijden zijn vaak pas actief vanaf hogere temperaturen en daarom minder geschikt voor de aardbeiteelt.

Door de beschikbaarheid van stuifmeel in het aardbeigewas is A. limonicus in staat om een populatie in het gewas op te bouwen. Daarnaast predeert A. limonicus ook op het eerste en tweede larvale stadium van trips. Een snelle introductie van de roofmijt na het planten is hierbij van essentieel belang om eventuele plagen zo snel mogelijk bij lage druk aan te pakken. Naast het inzetten van Limonica zijn Horivers en Rollertraps noodzakelijk om de druk van witte vlieg en trips zo laag mogelijk te houden.

Aanbevolen voor jou