Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: december 09, 2016

Weerbaarder tegen echte meeldauw

Het aantal middelen om echte meeldauw te bestrijden is beperkt. Dit seizoen zijn er in de boomkwekerijsector (in de gewassen Acer en Weigelia) goede ervaringen opgedaan met onze plantversterker Fortafol die in combinatie met Vidi Funda wordt toegepast.

Vidi Funda (voorheen ProFunda) is de basis voor een gezonde bodem en wordt jaarlijks door de bodem gewerkt. In het groeiseizoen komen de voedingsstoffen langzaam beschikbaar voor het gewas. ProFunda herstelt of versterkt het biologisch evenwicht in de bodem en bevordert de ontwikkeling van ziektewerende schimmels. Zo krijgt het gewas meer weerbaarheid.

Dankzij Fortafol gaat de plant effectiever om met de aangeboden voeding. Daardoor komt de fotosynthesecyclus op een hoger niveau, verbetert de groei en neemt de weerstand tegen ziekten en plagen toe. Bij gebruik van Fortafol Spray vormt de wateroplosbare emulsie een waterafstotende, maar ademende coating op de plant. Deze coating versnelt het drogen van het gewas en verhindert de aanhechting van schadelijke organismen op de bladeren en andere delen van de plant

Volgend jaar zal een veldproef met Vidi Funda worden herhaald.

Aanbevolen voor jou