Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: maart 28, 2017

Roofmijten tegen spint

Deze periode kan er in onverwarmde kassen worden begonnen met de preventieve inzet van roofmijten tegen spint. U kunt hiervoor het beste Spical toepassen.

De roofmijt Neoseiulus californicus (Spical) heeft de afgelopen jaren de beste resultaten behaald tegen spint in de boomkwekerij. Zeker in gewassen waar spint lastig is te raken.

Om de biologische spintbestrijding niet in gevaar te brengen, is het van belang dat er bij een chemische bestrijding gebruik gemaakt wordt van een geïntegreerd middel. Raadpleeg onze neveneffectenapplicatie om te kijken welke middelen het beste in combinatie met biologie kunnen worden toegepast.

Toepassing
De effectiviteit van de biologische bestrijding wordt verhoogd door het uitzetten van de roofmijten met een Mini-Airbug. Bij het handmatig uitstrooien over het gewas hangt de mate van verspreiding af van de mobiliteit van de bestrijder. Met de Mini-Airbug wordt de roofmijt direct met de introductie optimaal over het gewas verspreid. Op deze manier kunnen de roofmijten direct aan de slag en zijn op iedere plant natuurlijke vijanden aanwezig.

Voor het buiten bestrijden van spint op biologische wijze adviseren we te wachten tot na IJsheiligen.

Aanbevolen voor jou