Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: juli 25, 2017

De taxuskeverlarve is er weer, tijd voor Larvanem

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

In de boomkwekerij en fruitteelt komt de taxuskeverlarve er weer aan: tijd voor maatregelen en dus voor Larvanem. De beste aanpak is nog altijd een bestrijding met Larvanem.

Het is belangrijk goed te weten waar en wanneer de larven van de taxuskever in uw gewas zitten. Loop dit daarom zorgvuldig na. Constateert u dat de taxuskeverlarve, ook wel mobium in uw gewas zit, dan is de beste aanpak nog steeds een bestrijding met Larvanem, het insectenparasitaire aaltje Heterorhabditis bacteriophora.

Het aaltje heeft een vochtige bodem nodig. In tijden van droogte (zoals in 2016 regelmatig het geval was) moeten de aaltjes dus worden ingeregend. Ook is het verstandig om voor- en na – te regenen. Worden er regenbuien voorspeld, wacht ze dan af en pas Larvanem meteen daarna toe. Toepassing vooraf aan een bui kan minder verstandig zijn; als er heel veel water valt (denk aan tientallen millimeters) spoelen de aaltjes immers makkelijk uit.

Omdat er nog steeds geen andere, effectieve middelen tegen de taxuskever op de markt zijn, is het advies om altijd Larvanem toe te passen. Dus ook bij twijfel!

Aanbevolen voor jou