Rancho Los Pinos is de bondgenoot van de natuur

Rancho Los Pinos is de bondgenoot van de natuur

Met productiecentra in San Quintín en Vizcaíno, Baja California, zet Rancho Los Pinos de standaard voor de productie, verpakking en marketing van groenten in het noordwesten van Mexico. Ze staan bekend om hun kwaliteit en zijn toegewijd aan duurzaamheid en het welzijn van hun werknemers.

Play

Rancho Los Pinos werd in 1950 opgericht door Don Luis Rodríguez Aviña en kan bogen op meer dan 70 jaar agrarische expertise. Op 610 hectare beschermde landbouwgrond produceert de ranch jaarlijks verschillende tomaten- en komkommervariëteiten en 55 hectare spruitjes in volle grond. Deze gewassen worden gedistribueerd naar markten in Azië, Europa, Noord-Amerika en in eigen land.

De grote productieschaal, de hoge waterbehoefte en de druk van plagen dagen het team van Los Pinos uit om innovatieve oplossingen te zoeken voor duurzaamheid. In de afgelopen 20 jaar hebben ze het waterverbruik met 65% verminderd en het gebruik van bestrijdingsmiddelen geminimaliseerd door biologische bestrijding en programma's voor natuurlijke bestuiving te implementeren.

Een lange en steeds duurzamere weg naar leren en succes

Koppert en Rancho Los Pinos werken al meer dan 20 jaar samen. De samenwerking begon met programma's voor natuurlijke bestuiving en evolueerde naar biologische bestrijding van trips en andere plagen. "Ik heb Koppert aanbevolen voor hun efficiënte logistiek bij het leveren van essentiële materialen: biologische bestrijdingsproducten, bestuivers en hulpmiddelen zoals Rollertrap-vallen voor het monitoren van migrerende plagen", zegt Eduardo Chan, productiemanager van de boerderij, die het succes van Koppert met eigen ogen heeft gezien.

"We realiseerden ons dat het gebruik van bestuivers en biologische bestrijding in onze gewassen onze afhankelijkheid van bestrijdingsmiddelen met een hoog effect aanzienlijk verminderde", aldus José Antonio Cruz, algemeen manager van Grupo Los Pinos. "Samen hebben we geleerd om betere, gezondere voeding te produceren en bestrijdingsmiddelen in de tomaten- en komkommerproductie bijna te elimineren. We zijn erg trots op deze prestatie."

Bij Rancho Los Pinos zijn ze doorgegaan met het implementeren van beleid en technologie om de impact op het milieu te minimaliseren. Hierdoor konden ze groeien en hun concurrentiepositie op de internationale markten versterken.

Dankzij het gebruik van de biologische systemen van Koppert hebben producenten over de hele wereld hun impact op het milieu kunnen verminderen door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch terug te dringen. Bovendien zijn er samen met hen geavanceerde oplossingen ontwikkeld om de productiviteit en winstgevendheid van hun gewassen te verhogen. De voortdurende samenwerking tussen boeren en Koppert is een van de kernwaarden van Koppert: werken voor telers.