Categorie: Artikel
Publicatiedatum: december 08, 2016

Trianum-P sterk tegen ziekten vanuit de bodem

Ziekten vanuit de bodem zijn voortaan een mindere bedreiging van uw gewas. Want met Trianum-P geeft u de plant extra bescherming in het wortelmilieu. Dat is belangrijk nu de Nederlandse overheid steeds meer chemische middelen tegen bodemziekten uit de handel neemt.

Trianum-P is een biologisch fungicide en gebaseerd op de schimmel Trichoderma harzianum stam T22. Deze groeit op de wortels van de jonge plant en vormt daar een krachtige barrière tegen ziekteverwekkers. Het product heeft bewezen de bodemziekten Pythium, Fusarium en Rhizoctonia sterk af te remmen.
Trianum heeft bovendien plantversterkende eigenschappen, waardoor de plant onder stressvolle omstandigheden een extra zetje in de rug krijgt en goed blijft presteren. In Nederland is Trianum-P toegelaten in een groot aantal gewassen in de groenteteelt, de sierteelt, kleinfruit, kruiden en grassen en gazons.

Zeer effectief
In de Nederlandse tuinbouw heeft Trianum-P zijn effectiviteit meer dan bewezen. De werkzame schimmel koloniseert het wortelgestel van de plant en houdt zo ziekteverwekkers op afstand. De wortels en de bovengrondse delen van de plant kunnen zich daardoor beter ontwikkelen. Een uniformer gewas en een betere gewasstand zijn het resultaat. Bovendien verhoogt de werkzame schimmel de oplosbaarheid van anorganische voedingsstoffen, waardoor de plant deze stoffen beter opneemt.

Makkelijk toepasbaar
Trianum-P is heel eenvoudig toe te passen. U kunt het product met het gietwater en zonder speciale apparatuur toedienen. Om een maximaal effect te bereiken, is het zaak Trianum-P zo vroeg mogelijk in de teelt toe te passen. Een heel sterk punt van het product is de effectiviteit onder uiteenlopende omstandigheden: bij temperaturen tussen 10 en 34°C en bij een pH tussen 4 en 8,5.

Advies?
Wilt u Trianum-P toepassen en wenst u een goed gebruiksadvies? Uw consultant van Koppert of van onze distributeurs is u graag van dienst!