Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: juni 11, 2019

Natutec Scout wint GreenTech Innovation Award 2019

Natutec Scout, een slimme mobiele app die direct inzicht geeft in de IPM-situatie (geïntegreerde gewasbescherming) van telers, heeft de prestigieuze GreenTech Innovation Award gewonnen tijdens de internationale GreenTech-beurs in Amsterdam. Natutec Scout, bestaande uit een intuïtieve mobiele app en een dashboard, is ontwikkeld door Koppert Biological Systems.

‘Natutec Scout is ontwikkeld door ons Monitoring & Application team en de software-engineers die nauw hebben samengewerkt met onze telers en consultants. De eer voor deze award komt dan ook toe aan iedereen die betrokken is geweest bij dit project’, zegt Tom Vroegop, Natutec Product Manager. ‘Natutec Scout is een geweldige doorbraak, zowel voor telers als voor onze eigen consultants.

De app biedt een digitaal platform waarop niet alleen kan worden geregistreerd en geanalyseerd welke plagen en ziekten er aanwezig zijn in de kas, maar ook welke biologische en chemische bestrijdingsmiddelen er zijn toegepast’, vertelt Vroegop. ‘Het meest intelligente onderdeel van de app is de beeldherkenningsfunctie waarmee telers gegevens op locatie kunnen verzamelen zonder handmatig tellingen uit te voeren of gegevens in te voeren op een computer of laptop op kantoor.’

Greentech.jpg

Realtime inzicht in de toestand van uw gewas

De beeldherkenningsfunctie van de app maakt gebruik van foto's van Horiver vangplaten om de insecten in het gewas te identificeren en te tellen. De IPM-gegevens worden opgeslagen in een centrale database waarmee telers de situatie in de kas nauwkeurig kunnen analyseren. Dankzij deze innovatieve functie kunnen consultants de telers nog efficiënter ondersteunen doordat ze realtime inzicht krijgen in de situatie in de kas. De monitoringfunctie van de app geeft telers tijdige waarschuwingen en verstuurt ook regelmatig meldingen naar consultants om een update te geven over de situatie in kassen waar plagen mogelijk schadelijke aantallen hebben bereikt. Zo kunnen telers op tijd actie ondernemen. Met het dashboard dat aan de app is gekoppeld, kunnen gebruikers adviesrapporten genereren. Dit dashboard maakt het mogelijk om zaken te standaardiseren en verdere verbeteringen door te voeren in de sector. Natutec Scout is beschikbaar vanaf september 2019.

Horiver_Rose_ScoutApp.jpg

GreenTech 2019

Natutec Scout wordt tot en met 13 juni uitgelicht in het GreenTech InnovationLAB, samen met achttien andere tuinbouwinnovaties die waren genomineerd door de Innovation Award-commissie. Daarnaast wordt Natutec Scout gepresenteerd in stand 308 (hal 10). De jury koos Natutec Scout in de categorie ´innovatie´ als ‘de meest unieke, hightech en geavanceerde technologische innovatie’.