Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 27, 2020

Natutec Drone trotste finalist Agribusiness Award 2020

0.jpg

Tom Vroegop, Product Manager Natutec

De Boerenbusiness Agribusiness Award is donderdag uitgereikt aan Limagrain Nederland. Koppert Biological Systems feliciteert Limagrain Nederland met het winnen van deze prijs.

Koppert was met Natutec Drone ook genomineerd voor de prestigieuze award. Dit systeem zet met behulp van drones roofmijten en insecten uit in landbouwgewassen om zo plagen te bestrijden. De drone is 20 keer sneller dan de traditionele manier van uitstrooien. Het high-tech release-systeem is in eigen huis ontworpen en ontwikkeld door de technische afdeling van Koppert.

"Deze nominatie was voor ons een bevestiging dat we iets moois in handen hebben, waarmee we de boer kunnen helpen om op een duurzame manier voedsel te produceren. De lijst met chemicaliën wordt steeds kleiner. Boeren moeten op een andere manier plagen en ziekten zien te bestrijden. Koppert is groot geworden in de binnenteelt, maar op natuurlijke wijze plagen en ziekten bestrijden kan ook in de buitenteelt. De Natutec Drone kan daar op korte termijn aan bijdragen en dus ook bijdragen aan de verduurzaming van de land- en tuinbouwsector”, vertelt Vroegop.


De prijs wordt elk jaar toegekend aan het meest innovatie product met voordeel voor de boer. Naast Koppert waren ook Lely, en MSD Animal Health genomineerd.

Zie hieronder de video van Natutec Drone welke tijdens de prijsuitreiking is uitgezonden.