Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 09, 2015

Uitkloppen: een tweede, handige scoutingmethode in chrysant

Ook met uitkloppen krijgt u een indicatie van m.n. de tripsdruk in het gewas chrysant. Gebruik een wit papier, klop een aantal takken of bloemen daarboven uit, en u kunt gaan tellen. Een handige methode, en extra handig als tweede controle, bijvoorbeeld op plekken in de kas waar u in voorgaande seizoenen haarden bent tegengekomen. Naast de tellingen aan de hand van een Horiver vangplaat heeft u zo nog een tweede methode om precies te weten te komen hoe het ervoor staat met de plaagdruk.

Beter scouten met Horiver
Horiver vangplaten vangen meer tripsen dan andere vangplaten. Dat is al ruimschoots bewezen in onafhankelijke onderzoeken. Ook bij lage tripsdruk vangt Horiver meer trips. Hierdoor geven de Horiver vangplaten dus ook een betrouwbaarder beeld van de plaagdruk. Welke plaaginsecten zitten er in het gewas? En in welke maten zijn die plaaginsecten aanwezig?

Gebruik Horiver dus ook om betrouwbare tellingen te doen. Die extra plakkerigheid heeft meerwaarde. U weet dan zeker wat er in uw kas zit (óók bij een lage plaagdruk) en kunt de gewenste of noodzakelijke maatregelen nemen.