Het kan snel gaan

Column 19 september 2017

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik over de hoge verwachtingen van telers als het gaat om tripsbestrijding. In een aantal gewassen was trips in 2016 redelijk onder controle en in andere gewassen moesten nog stappen gezet worden. Over 10 jaar zouden we trips wel onder controle hebben met natuurlijke vijanden en micro-organismen. Van één teler kreeg ik toen de reactie dat het in zijn gewas nog helemaal niet goed ging en dat ik echt veel te positief was over de huidige status.

Laat het nou net in dat gewas zijn, chrysant, waar we een reuzenstap hebben gemaakt in de tripsbestrijding. In één stap van moeilijk naar goed onder controle. Niet in 10 jaar, niet in 5 jaar, maar binnen 1 jaar. Het ging en gaat zelfs zo goed dat we dat binnen Koppert nog amper kunnen geloven. Elk overleg bespreken we de situatie op de bedrijven. “Het gaat goed” is de norm.

De goede resultaten zijn echt fantastisch, maar wat mij nog blijer maakt, is het vertrouwen van de telers. Het systeem lag nog op de tekentafel en de chrysantentelers wilden er al mee aan de slag. Niet 1, niet 5 maar wel 10 telers in één keer. Deze chrysantentelers hadden een blind vertrouwen in het systeem, in het team met de dealers, in Koppert. Dat vertrouwen maakt mij super trots. Trots op de telers die de stap zetten en trots op Koppert en het team die dat vertrouwen helemaal waar maakten. Die 50 jaar ervaring helpt echt!

Neem contact met ons op

Ellen Klein Consultant zachtfruit

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven