Categorie: Kolom
Publicatiedatum: februari 08, 2016

Online verslaving

Onze adviseur:

Met drie kinderen in de tienerleeftijd is er geen ontkomen aan: alle apparaten waarmee je op social media kunt, zijn altijd in gebruik. En ja, regelmatig tot grote ergernis van mij, want dat gedrag lijkt werkelijk op een verslaving. “Je bent zó ouderwets mam. Jullie zijn de strengste ouders die ik ken.” Prijs je gelukkig, denk ik dan, maar daar hebben ze geen boodschap aan.

De laatste tijd ben ik echter ook vaak online: namelijk om de werking van de nieuwe website voor neveneffecten te volgen en te testen. Omdat de ontwerpers zo’n 200 km verderop zitten, is het overleg ook online. Heel handig die social media. Elkaar horen, zien, scherm delen, à la minute een onderdeel aanpassen; alles is te volgen. Staat dat knopje hier goed, is het de goede kleur, vorm en grootte? Werkt het prettig, is het logisch? Elke paar dagen werd er een deel toegevoegd, getoond en besproken. Nu is de website klaar en zit ik vaak te testen op de laptop, telefoon, tablet of minitablet.

“Mam, je lijkt wel verslaafd, je zit continu op die apparaten! “Ja, ik ben aan het testen voor mijn werk.” “Zie je nou hoe handig het is, wij gebruiken ze ook voor school hoor.”

Het resultaat van een nieuwe verslaving: de neveneffecten online op alle apparaten beschikbaar, leesbaar, printbaar. Het staat nu online, wordt vervolgd voor offline. Ik heb er zin in!

Kijk op https://www.koppert.nl/neveneffecten/

Hulp nodig?