Categorie: Kolom
Publicatiedatum: december 05, 2016

Eerlijk

Onze adviseur:

Soms krijg je een energy boost uit onverwachte hoek. Met een collega sprak ik even kort en luchtig over 'er is meer tussen hemel en aarde dan we weten'. Dat mondde zomaar uit in een zeer persoonlijk gesprek. Een van de kernwoorden daarin was “eerlijk”.

Eerlijk is een heel mooi woord. Van Dale zegt over eerlijk:
1) betrouwbaar: eerlijk als goud
2) openhartig: zeg eens eerlijk
Wie wil dat nou niet zijn? Betrouwbaar en openhartig. Het zijn eigenschappen die je wenst te ervaren bij jezelf, je familie, collega’s en relaties. Ook denk ik aan 'eerlijk duurt het langst'. En aan 'een eerlijk product', waarin eerlijk een iets andere betekenis heeft: meer natuurlijk.

In het werk is 'eerlijk’ voor mij een belangrijke waarde. In mijn advies zeg ik het eerlijk als we nog op zoek zijn naar de beste strategie, maar ook als wij de beste oplossing hebben voor deze plaag. Als telers hebben moeten ingrijpen met een middel dat schadelijk is voor natuurlijke vijanden, hoop ik ook dat ze daar eerlijk over zijn. Die openhartigheid is de beste basis voor samenwerking, het geeft mij energie. Eerlijk duurt tenslotte het langst. Een goed gesprek met een paar mooie woorden maakte mijn dag geweldig. Eerlijk is eerlijk.

Hulp nodig?