Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 17, 2015

Succesvol telen begint met de allerbeste bestuivers

Elke fruitteler ziet graag een goede vruchtzetting. Want dat levert veel op: een hoger gemiddeld vruchtgewicht, minder misvormde vruchten (en hierdoor lagere arbeidskosten aan het uitsorteren) en een product dat beter houdbaar is. Uiteindelijk betaalt dit zich uit in een beter rendement en tevreden klanten. Dus zorg voor de best mogelijke vruchtzetting en laat de hommels van Koppert uw gewas bestuiven.

De voordelen van hommels: de allerbeste bestuiving

• Hoog bloembezoek (tot wel 3x zoveel als bijen).
• Hoge stuifmeeloverdracht (tot wel 3x zoveel als bijen).
• Goede kruisbestuiving door regelmatige wisseling tussen rijen en planten/bomen.
• Maken lange dagen (tot 50% langer dan bijen).
• Ook actief op dagen wanneer andere bestuivers niet of minder actief zijn (lage temperatuur, wind, regen, weinig licht).
• Zijn vooral actief op korte afstand, en blijven daardoor ook meer actief in minder aantrekkelijke gewassen.

Een product voor iedere teelt
Voor bestuiving in de buitenteelt heeft Koppert twee producten beschikbaar: Natupol Booster en Tripol.

Natupol Booster
Koppert heeft Natupol Booster speciaal ontwikkeld voor gebruik in kortbloeiende gewassen. Hier moet de bestuiving plaatsvinden in een snelle en korte periode tot maximaal vier weken. De hommels van Natupol Booster gaan snel en hard aan het werk en geven uw bestuiving een versnelling, een ‘boost’. Hi-Performance Bestuiving noemen wij dat.

Natupol Booster is milieuvriendelijk en erg duurzaam. De gepatenteerde nestkast bevat 80% minder kunststof en dat maakt een zeer aantrekkelijke prijs mogelijk. De nestkast is geïsoleerd en heeft regelbare ventilatie voor gebruik in warmere perioden. Dankzij goede isolatie én ventilatie blijft het binnenklimaat perfect en presteren de hommels beter.

Tripol
Tripol bevat drie hommelkolonies. Dat maakt deze nestkast geschikt voor producties met een bloeiperiode tot 8 weken. Tripol is eenvoudig te verplaatsen naar een ander gewas of perceel. De Tripol nestkast is voorzien van extra isolatie. Dankzij de isolatie is Tripol beter bestand tegen temperaturen beneden 8°C.

Elke Tripol nestkast heeft een Beehome-voorziening. Deze zorgt ervoor dat de hommels nog wel naar binnen, maar niet meer naar buiten kunnen vliegen. Handig als u de nestkast wilt verplaatsen naar een ander perceel of als een chemische gewasbehandeling gewenst is. Naderhand kunt u de nestkast heel eenvoudig weer voor tweerichtingsverkeer openstellen.