Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: april 24, 2016

Macro-Mite: de snelste roofmijt in de bodem tegen tripspoppen

Macro-Mite (Macrocheles robustulus) is een veelvraat. Plaagstadia die met chemie nauwelijks te raken zijn, staan op het menu van deze bodemroofmijt. Zo is Macrocheles bijzonder effectief tegen tripspoppen en larven van de varenrouwmug, die in de grond zitten.

Macrocheles reageert direct bij stijgende plaagdruk en neemt razendsnel in aantal toe. Zijn reputatie als veelvraat maakt hij ook waar bij muggenlarven en hij eet ook de jonge stadia van Lyprauta (potworm) larven.

Macro-Mite wordt toegepast in een dosering van 250 roofmijten/m² afhankelijk van de plaagdruk. Macro-Mite wordt het hele jaar door uitgezet.

Airobug
Macro-Mite kan met de hand worden gestrooid. Echter, indien u de natuurlijke vijanden verspreidt door middel van de Airobug verblazer, worden de natuurlijke vijanden direct met de introductie optimaal over het gewas verspreid. Op deze manier kunnen de natuurlijke vijanden direct aan de slag en zijn op iedere plant natuurlijke vijanden aanwezig. Deze aanpak verhoogt de effectiviteit van de biologische bestrijders.

Aanbevolen voor jou