Categorie: Artikel
Publicatiedatum: mei 16, 2023

Big impact starts small

Big impact starts small

Onze microproducten zijn klein, echt klein. En hoewel ze met het blote oog niet zichtbaar zijn, hebben ze een grote impact.

De levende organismen in onze microproducten zijn een geweldige manier om diverse bodemziekten en bladplagen biologisch te bestrijden en vormen een effectief alternatief voor chemische middelen. Producten als Trianum en Mycotal zijn al vele jaren onmisbaar in tal van tuinbouwgewassen.

Trichoderma harzianum

Voordelen voor telers

Het gebruik van micro-organismen bij gewasbescherming kan telers veel voordelen bieden. Ze zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken, omdat ze kunnen worden toegepast met bestaande spuitapparatuur. Ze laten geen residu achter, wat telers helpt te voldoen aan de steeds strengere eisen van de toeleveringsketen. Bovendien hoeven telers zich geen zorgen te maken over het oogstinterval.

Allemaal belangrijke redenen waarom onze microproducten een waardevolle en effectieve aanvulling zijn op de IPM-strategie van telers.

We blijven verbeteren

Onze toegewijde onderzoeksteams ontwikkelen en optimaliseren voortdurend ons assortiment microproducten en onze productieprocessen. Om ervoor te zorgen dat we onze telers de hoogste kwaliteit en de best presterende biologische gewasbeschermingsoplossingen kunnen bieden.

Deze voortdurende verbetering en toewijding heeft onlangs geleid tot een nieuwe geoptimaliseerde formulering van Mycotal, gebaseerd op de entomopathogene schimmel Lecanicillium muscarium Ve6, die witte vlieg en trips bestrijdt in verschillende beschermde gewassen zoals groenten, siergewassen, zacht fruit en boomkwekerijen. Deze nieuwe formulering vertoont een hogere werkzaamheid en een langere houdbaarheid, en ondersteunt telers over de hele wereld bij het bestrijden van deze plagen in hun kassen.

Onze producten uitbreiden

Het optimaliseren van onze producten is niet de enige taak waar onze toegewijde onderzoeksteams zich op richten. Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe microproducten die telers helpen bij het oplossen van problemen in een groeiend aantal gewassen. Daarnaast verkennen we ook nieuwe markten en gewassen met onze bestaande productportefeuille.

Wereldwijd doen onze teams actief onderzoek naar de toepassing van onze microproducten in een toenemend aantal buitenteelten zoals uien, fruitbomen, druiven, citrus en rijgewassen.

'En we zien goede resultaten', zegt Product Manager Paolo Banzato. 'Onze voortdurende verbeteringen en onderzoek helpen ons om duurzame landbouw toegankelijk te maken voor iedereen, overal.'

100% duurzame landbouw

Onze missie naar 100% duurzame landbouw gaat door. Om dit doel te bereiken werken we nauw samen met telers wereldwijd. En onze microproducten, hoewel heel klein, helpen ons een grote stap te zetten om dit doel te bereiken.

Want grote impact begint klein.