Categorie: Kolom
Publicatiedatum: januari 04, 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Onze adviseur:

Marjolein van der Knaap-Stolk Consultant sierteelt

Een nieuw jaar ligt weer voor ons. Een jaar vol kansen en uitdagingen op het gebied van biologische bestrijding. Biologische bestrijding is een continu leerproces. Dat blijkt wel in de praktijk. Nog steeds komen er geregeld nieuwe bestrijders op de markt of worden toepassingen met de al bestaande bestrijders aangepast.

Zelf ben ik nauw betrokken bij de gewasbescherming in de potplantenteelt en daar zit uitdaging genoeg! Door verschillende redenen wordt bladluis steeds minder met chemische middelen bestreden. Dus de biologie krijgt meer en meer ruimte. De grote ‘MAAR’ is dat het gehele gewas verkocht moet worden en er geen schade getolereerd wordt. Door samen te mogen werken met een aantal zeer vooruitstrevende potplantentelers hebben we in 2017 heel mooie en succesvolle ervaringen opgedaan met biologische bladluisbestrijding, en veel geleerd. Deze aanpak willen we nu gaan uitrollen op meer bedrijven die de noodzaak zien van biologische bladluisbestrijding en dit willen gaan opnemen in de strategie.

Bij deze doe ik dan ook graag een oproep aan u! Wilt u stappen maken in de biologische bestrijding van bladluizen? Begin dan het nieuwe jaar goed en neem contact op!

Hulp nodig?