Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: mei 30, 2016

Spint in boomkwekerijgewassen

Door de warme week in april komen we op veel plaatsen spint tegen. Zowel in de kas als buiten zien we gewone kasspint in gewassen als Hedera, Primula, Hortensia, Skimmia, enzovoort.

Heeft u nog geen spint waargenomen? Start dan toch preventief met ons product Spical, de roofmijt Neoseiulus californicus. U kunt het product met de hand uitstrooien of verblazen met onze Mini-Airbug. De laatste methode bespaart u arbeid en de verdeling over het gewas is gelijkmatiger en dus beter.

Ook kunt u met Spical-Plus werken, kweekzakjes met Neoseiulus californicus. De voordelen daarvan zijn een langdurige uitloop van roofmijten (gedurende vier tot zes weken komen steeds nieuwe roofmijten uit) en een arbeidsbesparing in vergelijking met handmatig uitzetten.

Is er al spint gevonden, zet dan direct Spidex in, de roofmijt Phytoseiulus persimilis. Ook deze kunt u met een Airbug verblazen.

Controleer het gewas overigens wekelijks! Vraag uw consultant of leverancier om specifieke informatie over de gewenste aantallen, maar ook over de nawerking van chemische middelen die u heeft ingezet. Koppert heeft hier een speciale app voor ontwikkeld. Deze kunt u vinden via deze link.