Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: november 04, 2016

Jonge plant in topvorm met Vidi Parva en Trianum

Geef uw planten de best mogelijke start met Vidi Parva (voorheen ProParva) en Trianum. Een gezonde plant is namelijk de basis voor een goede weerbaarheid en hoge productie. U behaalt een maximaal resultaat wanneer u ProParva en Trianum al in de opkweek toepast.

Topvorm bereik je door te starten bij de basis. Een gezond en vitaal wortelstelsel vertaalt zich direct naar de conditie van de plant. Trianum en Vidi Parva zijn producten die hieraan een grote bijdrage kunnen leveren. Juist in de opkweek.

De Trianum schimmel heeft dan de tijd om zich goed op de wortels te vestigen, waardoor al vanaf het prille begin een veilige en volstrekt natuurlijke bescherming tegen ziekteverwekkers ontstaat.

Toepassing van Vidi Parva is juist in de opkweek van belang om te zorgen voor een wortelstelsel dat goed vertakt is en regelmatig verdeeld in de pot. Hierdoor is het wortelstelsel ook minder kwetsbaar bij de ‘verhuizing’ van de plant van opkweek naar de uiteindelijke teeltruimte.

Vidi Parva
Vidi Parva is een biostimulant. Het is een 100% plantaardig extract, dat onder andere zeewieren op basis van Ascophyllum nodosum bevat. Vidi Parva heeft een zogenaamde precursor-werking: met Vidi Parva wordt het voor de plant makkelijker om auxine aan te maken. Vidi Parva stimuleert de vorming van fijne haarwortels en helpt de plant compacter en generatiever te maken. Met Vidi Parva kunt u de plant sturing geven.

Trianum

Trianum is een fungicide, toegelaten in alle sierteelt- en boomkwekerijgewassen, en bevat de antagonistische schimmel Trichoderma harzianum T22. Deze groeit op de wortels mee en vormt daar een barrière tegen ziekteverwekkers zoals Pythium, Fusarium en Rhizoctonia.
Daarnaast heeft Trianum ook plantversterkende eigenschappen waardoor de plant onder stressvolle omstandigheden net dat extra zetje in de rug krijgt om goed te blijven presteren.

IJzersterke combinatie
Vidi Parva en Trianum vormen samen een ijzersterke combinatie die uw planten de topvorm geeft.

De voordelen op een rijtje:
• Natuurlijke bescherming tegen bodemziekten.
• Verhoging van de weerbaarheid en plantvitaliteit.
• Stimuleert de vorming van haarwortels.
• Een compacte plant die beter stuurbaar is.

Aanbevolen voor jou