Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 15, 2022

Koppert introduceert nematodenoplossing voor landbouwplagen

Koppert introduceert nematodenoplossing voor landbouwplagen

Nuttige aaltjes die actief jagen op schadelijke plagen zijn nu beter beschikbaar voor buitenteelten. Koppert introduceert een nematodenoplossing met grotere verpakkingen speciaal voor landbouwplagen. Ze vormen een snelle en effectieve biologische oplossing voor de bestrijding van een breed scala aan plagen in uien, aardappelen, diverse vollegrondsgroenten en (steen)fruit.

Verspuit een oplossing vol leven!

Door de toenemende beperking van pesticiden en de toenemende resistentie tegen pesticiden zijn telers op zoek naar alternatieve oplossingen voor de bestrijding van plagen in hun gewassen. Als antwoord op de groeiende vraag heeft Koppert onderzoek gedaan naar de toepassing van nuttige nematoden in de landbouw met twee producten - Capirel en Casea. Deze twee producten bevatten elk een andere nematodensoort en kunnen worden gebruikt ter bestrijding van schadelijke plagen zoals zoals ritnaalden, uienvlieg, bonenvlieg, rupsen en aardvlooien.

Geschikt voor conventionele en biologische telers

Het goede nieuws voor telers is dat zij deze twee producten kunnen toepassen met een groot aantal spuit- en irrigatiesystemen. Een ander pluspunt is dat de nuttige nematoden compatibel zijn met veel insecticiden, fungiciden en herbiciden. Dit betekent dat zij hun doeltreffendheid niet verliezen wanneer zij samen met chemische oplossingen worden gebruikt.

Als biologische oplossing laten de nematoden geen schadelijke residuen achter op het gewas, wat betekent dat zowel conventionele als biologische telers ze kunnen gebruiken, zelfs vlak voor de oogst. Bovendien zijn ze veilig voor mens en milieu en ondersteunen ze een duurzamere manier van telen.

Een lange geschiedenis van productontwikkeling

Koppert produceert sinds 1986 nuttige (insectparasitaire) nematoden. Deze biologische oplossing werd aanvankelijk onderzocht en ontwikkeld voor de tuinbouwmarkt, maar doet het nu ook goed in buitenteelten om directe schade te stoppen en veel fruit en groenten te beschermen.

Aan de selectie, productie, formulering en kwaliteitscontrole van deze nematoden is jarenlange ervaring voorafgegaan. Elk van de entomopathogene nematoden die Koppert produceert, is geselecteerd om specifieke schadelijke insecten aan te pakken. Hiertoe produceert Koppert Steinernema feltiae, Steinernema carpocapsae en Heterorhabditis bacteriophora.