Categorie: Artikel
Publicatiedatum: augustus 24, 2023

Het Koppert Outdoor Experience Center: een innovatieve ontmoetingsplek om biologische gewasbeschermingsoplossingen te ontdekken

Innovatie en praktijk komen samen bij het Outdoor Experience Centre van Koppert, hét agri-ontmoetingspunt waar duurzame gewasbeschermingsoplossingen in de buitenteelt tot leven komen. Het Outdoor Experience Centre is een samenwerking met De Bruycker Agro, een akkerbouwbedrijf in Dronten wat zowel gangbare als biologische teelten in het bouwplan heeft.

Graag verwelkomen we telers, adviseurs, distributeurs, beleidsmakers en andere geïnteresseerden. We ontdekken graag samen hoe onze innovatieve oplossingen in uw teelt kunnen worden toegepast.

De uien, wortelen en pastinaken, staan er goed op

Inmiddels is het augustus, worden de dagen alweer korter en staan gewassen er op het veld bij het Outdoor Experience Center goed op. De plaag en ziektedruk is goed onder controle en ook de onkruiddruk is beheersbaar. Het natte weer heeft er echter wel toe geleid dat een gewas zoals sojabonen zich wat trager ontwikkelt, dat is immers een warmte minnende plant. De pastinaken, wortelen en witlof waar ook Trianum-G onder ligt staan er mooi op.

Bonenvlieg onder controle

Dit jaar hebben we gezien dat de druk in de uien van de bonenvlieg hoog was. Met een goed getimede bespuiting van Capirel, onze nuttige nematoden, is de druk aanzienlijk verlaagd. Dit heeft ertoe geleid dat schade nihil is. Inmiddels is ook Natupol Booster, onze hommels, ingezet in de pompoenen en de soja. Door het natte en donkere weer zijn natuurlijke bestuivers minder actief, waardoor de hommels nog beter tot hun recht komen. Die zijn immers wat minder selectief dan bijen als het gaat om temperatuur.

Trips bestrijding

We hebben ook een demo aangelegd waarbij we trips bestrijden in prei met Orius en Lobularia. We vinden veel Orius terug, waardoor de trips druk laag is.

Dit jaar beproeven we ook biostimulanten in soja en aardappelen. De resultaten hiervan kunnen we later dit jaar verder beoordelen.

Maak nu een afspraak

De Bruycker Agro en wij zijn tevreden over de gewasstand en plantaantallen, zeker gezien het moeilijke voorjaar.

Ben je zelf benieuwd hoe de gewassen erbij staan en hoe je onze oplossingen kunt inzetten om jouw teelt te optimaliseren? Boek dan hier je rondleiding: https://www.koppert.nl/over-koppert/outdoor-experience-center/