Categorie: Artikel
Publicatiedatum: september 14, 2023

Einde seizoen Outdoor Experience Centre

Einde seizoen Outdoor Experience Centre

Het einde van het seizoen nadert. Zo ook voor het Outdoor Experience Centre, waar we de afgelopen maanden onze nieuwste biologische gewasbeschermingsoplossingen voor verschillende plagen en ziekten in de buitenteelt hebben gepresenteerd.
Ook volgend seizoen zal het Outdoor Experience Centre weer worden geopend, waar u dan wederom zelf de laatste nieuwe en innovatieve oplossingen kunt ervaren.

Samenwerking

Het Outdoor Experience Centre is een samenwerking met De Bruycker Agro, een uniek akkerbouwbedrijf in Dronten waar zowel gangbaar als biologisch wordt geteeld.
Als onderdeel van zijn Integrated pest Management-systeem maakt de teler, Koen de Bruycker, gebruik van de oplossingen van Koppert.

“Je komt terecht op een echt bedrijf, niet in een proeftuin”, vertelt Koen de Bruycker. “Ons belang is om dingen goed te doen. We investeren alleen in oplossingen die waarde toevoegen. Na positieve ervaringen met Koppert’s producten in wortelen, passen we nu we zoveel mogelijk oplossingen toe binnen de teelten die we hebben. Het boeken van resultaten staat voorop, maar we dragen ook graag bij aan het doel van Koppert om meer groene oplossingen op de markt te brengen. Daarvoor is het belangrijk dat collega-telers, maar ook partners en mensen die dicht bij de politiek staan ervaren hoe biologische gewasbescherming werkt in de praktijk. Zeker nu steeds meer chemische producten aan banden worden gelegd, terwijl de toelating van biologische middelen erg traag verloopt.”

Nieuwste gewasbeschermingsoplossingen

Afgelopen maanden hebben we onze nieuwste gewasbeschermingsoplossingen gepresenteerd aan telers, adviseurs, distributeurs en beleidsmakers.

Oplossingen die gericht zijn op o.a. de bestrijding van trips in prei en ui met Orius en het bestrijden van Fusarium, Phytium en Rhizoctonia in o.a. wortel en aardappel door middel van Trianum-G. Daarnaast hebben we dit jaar gezien dat de druk van bonenvlieg in uien hoog was. Met een goed getimede bespuiting van Capirel, onze nuttige nematoden, hebben we de druk aanzienlijk kunnen verlagen.

We kijken terug op een geslaagd seizoen, met vele mooie en waardevolle bezoeken. En met mooie resultaten op het veld, ondanks de uitdagende start van het teeltseizoen.

Bezoek ons tijdens de Bejo Open Dagen

Vanaf 22 september a.s. sluiten wij officieel het Outdoor Experience Centre in Dronten.
Ons mobiele Experience Centre is van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 september a.s. te vinden tijdens de Bejo Open Dagen. Wij kijken dan graag samen met u hoe wij u kunnen ondersteunen bij het bestrijden van ziekten en plagen in uw gewas.

Vanaf mei 2024 ontvangen we jullie graag weer in het Outdoor Experience Centre in Dronten en presenteren wij u ook dan weer onze nieuwste biologische gewasbeschermingsoplossingen. Blijf onze kanalen in de gaten houden voor meer informatie. Tot volgend jaar!