Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: februari 25, 2016

Trianum en ProParva in de opkweek

Gebruik het natuurlijke fungicide Trianum in de opkweek van gewassen zoals lavendel, hortensia en skimmia. Het product beschermt de jonge plant in het wortelmilieu door ziekteverwekkers weg te concurreren. Zo geeft u uw jonge planten een sterke start.

Wortels worden vooral in het begin van de groei gemaakt. De door de plant gemaakte suikers moeten dus vooral in de vroege groeifase naar de wortels worden gestuurd. In deze periode hebben de dan nog gevoelige planten te maken met veel stress. Door stress verloopt de fotosynthese minder optimaal waardoor minder suikers worden aangemaakt. Dit gaat ten koste van de wortelvorming. Een zwak wortelstelsel wordt bovendien makkelijk aangevallen door ziekteverwekkers.

Het product kan worden aangegoten (Trianum-P) of door de potgrond worden gemengd (Trianum-G). Trianum werkt puur preventief, dus direct na het stek steken toepassen.

ProParva is onze natuurlijke wortelstimulant en is dus ook ideaal om in deze fase twee keer toe te passen. Door het toepassen van ProParva wordt het voor de plant makkelijker om auxinen aan te maken. Auxinen zijn planthormonen die de wortelvorming bevorderen. Deze auxinen stimuleren de vorming van fijne haarwortels en bevorderen de opname van voedingselementen. Hierdoor wordt het gehalte aan eiwitten, suikers en chlorofyl in het gewas verhoogt, wat resulteert in een krachtig en vitaal gewas.