Categorie: Teeltadvies
Publicatiedatum: maart 08, 2018

Spint komt op in komkommer

Op veel komkommerbedrijven, zeker op bedrijven die al langer geplant staan, worden nu de eerste spintplekjes zichtbaar in het gewas. Bij de vroege planters zijn al vroeg in het seizoen Swirski-Mite LD en Spical-Plus zakjes uitgehangen in het gewas. De activiteit van de roofmijten is al in deze eerste spintplekjes zichtbaar.

Zet echter bij de aanwezigheid van spint ook gelijk Spidex roofmijten in en gebruik bij grotere plekken of in een concentratiegebied ook de galmug Spidend. Als de eerste plekken met spint vooral bij verwarmingsbuizen voorkomen, zet dan ook losse Spical roofmijten uit, niet alleen in die plekken maar ook daar omheen.

De bedrijven die nog geen spint gevonden hebben en/of net geplant staan, hebben met Spical-Plus zakjes overigens een prima preventie tegen spint.

Spical-Plus
Sinds begin dit jaar is de formulering van Spical Plus aangepast. Uit onderzoek is gebleken dat een wijziging in de formulering van Spical-Plus leidde tot een krachtiger product. Door de verbetering worden de prestaties in het veld verder geoptimaliseerd. De roofmijten gaan direct na het uitzetten aan het werk.


Auteur: Ron Delissen - consultant groenten

Aanbevolen voor jou